NAAN duonelės

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
10 min
Porcijos
6 vnt
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Super paprastos NAAN duonelės. Šias duoneles labai mėgstu ir kai pamačiau, kad galima iškepti tik iš dviejų ingredientų iškart puoliau bandyti.  Ir gavosi puikiai tik sekantį kartą dar papildomai įdėjau kepimo miltelių ir šiek tiek druskos. Šias duoneles galima valgyti prie sriubos, su mėgstamomis užtepėlėmis ar salotomis 🙂

Pagrindiniai ingredientai – miltai ir jogurtas 🙂 Aš maišau pilno grūdo speltos ir baltus kvietinius miltus. Vien tik iš pilno grūdo dar nepandžiau, bet vien tik iš kvietinių tikrai galima daryti. O jogurtą naudoju graikišką, bet mačiau, kad augalingam variantui daro ir su natūraliu sojų jogurtu.

Ingredientai
  • 250 g graikiško jogurto
  • 125 g pilno grūdo speltos miltų
  • 125 g kvietinių miltų
  • 2-3 v.š. vandens
  • Žiupsnio druskos
  • 1 a.š. kepimo miltelių

Aptepimui:

  • Kelių šaukštų tirpinto sviesto
  • Česnako miltelių
Paruošimo būdas
1

Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir jogurtus. Viską sumaišome, išminkome ir suformuojame rutuliuką, jeigu sunkiai formuojasi galima įpilti kelis šaukštus vandens.  Tešlą paliekame pastovėti pusvalandžiui.

2

Tešlos rutuliuką supjaustome į 8 dalis. Ir iškočiojame blynelius.

3

Kepame įkaitintoje keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus kol gražiai paruduos.

4

Iškepusias duoneles aptepame sviesto ir česnako mišiniu.