Naminiai Snickers batonėliai

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
10+šaldymas
Porcijos
6
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Naminiuose batonėliuose daug mažiau cukrų negu pirktiniuose, puikiai tinka glitimo, pieno netoleruojantiems bei veganams.

Ingredientai

1 sluoksniui reikės:

  • 200 g žemės riešutų sviesto
  • 35 g kokosų miltų
  • 4 šaukštų klevų sirupo

    2 sluoksniui:

  • 180 g datulių (be kauliukų);
  • 150 g kepintų ir sūdytų žemės riešutų;
  • 1 valgomojo šaukšto kokosų aliejaus (nerafinuoto).

 

  • 1 plytelės juodo šokolado (85% turėtų būti kakavos arba daugiau).
Paruošimo būdas
1

Dubenyje sumaišome visus ingredientus skirtus pirmajam sluoksniui.

2

Gautą masę sudedame į pasirinktą skardą, kuri turi būti išklota kepimo popieriumi. Tolygiai pasiskirstome masę ir gerai prispaudžiame. Dedame į šaldymo kamerą kol pagaminsime antrąjį sluoksnį.

3

Į maisto trintuvą sudedame visus ingredientus skirtus antrajam sluoksniui, išskyrus šokoladą ir 50 g žemės riešutų. Sutriname iki vientisos masės ir sumaišome su likusiais riešutais. Šį sluoksnį dedema ant pirmojo, pasiskirstome ir dedame į šaldiklį kelioms valandoms.

4

Sustingusius batonėlius supjaustome gabalėliais ir apliejame lydytu šokoladu. Galima ir apvolioti šokolade, kaip Jums skaniau. Palaukiame kol šokoladas sustings ir ragaujame!