Naminiuose batonėliuose daug mažiau cukrų negu pirktiniuose, puikiai tinka glitimo, pieno netoleruojantiems bei veganams.
1 sluoksniui reikės:
- 200 g žemės riešutų sviesto
- 35 g kokosų miltų
- 4 šaukštų klevų sirupo
2 sluoksniui:
- 180 g datulių (be kauliukų);
- 150 g kepintų ir sūdytų žemės riešutų;
- 1 valgomojo šaukšto kokosų aliejaus (nerafinuoto).
- 1 plytelės juodo šokolado (85% turėtų būti kakavos arba daugiau).
Dubenyje sumaišome visus ingredientus skirtus pirmajam sluoksniui.
Gautą masę sudedame į pasirinktą skardą, kuri turi būti išklota kepimo popieriumi. Tolygiai pasiskirstome masę ir gerai prispaudžiame. Dedame į šaldymo kamerą kol pagaminsime antrąjį sluoksnį.
Į maisto trintuvą sudedame visus ingredientus skirtus antrajam sluoksniui, išskyrus šokoladą ir 50 g žemės riešutų. Sutriname iki vientisos masės ir sumaišome su likusiais riešutais. Šį sluoksnį dedema ant pirmojo, pasiskirstome ir dedame į šaldiklį kelioms valandoms.
Sustingusius batonėlius supjaustome gabalėliais ir apliejame lydytu šokoladu. Galima ir apvolioti šokolade, kaip Jums skaniau. Palaukiame kol šokoladas sustings ir ragaujame!