Sausainis, karamelė ir šokoladas! Derinys, kuris niekuomet nenuvilia. Tik man skaniau be šokolado, nes nesu jo didelė gerbėja, tad būtinai paragaukite ir be glajaus.
O gaminimui prireiks šiek tiek kantrybės. Sausainį reikia iškepti, karamelę išvirti, šokoladą ištirpinti, o dar kur šaldymas , bet skonis viską atperka! Išbandykite ir tikrai nenusivilsite!
- Sausainiui:
- 90 g kokosų drožlių
- 50 g migdolų miltų
- 28 g kokosų aliejaus
- 2 v.š. klevų sirupo
- 1/4 a.š. vanilės
- Karamelei:
- 150 g kokosų kremo (kietosios kokosų pieno dalies iš skardinės)
- 45 g klevų sirupo
- 2 v.š. riešutų sviesto
- Glajui:
- 350 g juodojo šokolado
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
Kokosų aliejų ištirpiname ir sumaišome su kokosų drožlėmis, migdolų miltais, vanile ir klevų sirupu.
Nedidelę kepimo skardą išklojame popieriumi. Sudedame paruoštą masę ir ją gerai suspaudžiame. Geriau, kad sausainis nebūtų aukštesnis negu 1 cm.
Dedame į orkaitę ir kepame 15 minučių, 180 laipsnių.
Kol kepa sausainis pasiruošiame karamelę. Į nedidelį puodą sudedame visus ingredientus skirtus karamelei ir ant nedidelės kaitros verdame kol sutirštės, maždaug 5 minutes. Pastoviai maišome!
Išvirtą karamelę paliekame atvėsti ir vėliau supilame ant iškepusio sausainio ir tuomet mažiausiai 3 valandoms paliekame šaldytuve, o geriausia per naktį.
Sustingusią masę supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
Šokoladą ištirpiname garų vonelėje.
Batonėlį, šakutės pagalba, įmerkiame į šokoladą, nuvarviname ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos lentutės.