Naminiai TWIX batonėliai

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
45 min
Porcijos
12 vnt
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Sausainis, karamelė ir šokoladas! Derinys, kuris niekuomet nenuvilia. Tik man skaniau be šokolado, nes nesu jo didelė gerbėja, tad būtinai paragaukite ir be glajaus.
O gaminimui prireiks šiek tiek kantrybės. Sausainį reikia iškepti, karamelę išvirti, šokoladą ištirpinti, o dar kur šaldymas , bet skonis viską atperka! Išbandykite ir tikrai nenusivilsite!

Ingredientai
  • Sausainiui:
  • 90 g kokosų drožlių
  • 50 g migdolų miltų
  • 28 g kokosų aliejaus
  • 2 v.š. klevų sirupo
  • 1/4 a.š. vanilės
  • Karamelei:
  • 150 g kokosų kremo (kietosios kokosų pieno dalies iš skardinės)
  • 45 g klevų sirupo
  • 2 v.š. riešutų sviesto
  • Glajui:
  • 350 g juodojo šokolado
Paruošimo būdas
1

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.

2

Kokosų aliejų ištirpiname ir sumaišome su kokosų drožlėmis, migdolų miltais, vanile ir klevų sirupu.

3

Nedidelę kepimo skardą išklojame popieriumi. Sudedame paruoštą masę ir ją gerai suspaudžiame. Geriau, kad sausainis nebūtų aukštesnis negu 1 cm.

4

Dedame į orkaitę ir kepame 15 minučių, 180 laipsnių.

5

Kol kepa sausainis pasiruošiame karamelę. Į nedidelį puodą sudedame visus ingredientus skirtus karamelei ir ant nedidelės kaitros verdame kol sutirštės, maždaug 5 minutes. Pastoviai maišome!

6

Išvirtą karamelę paliekame atvėsti ir vėliau supilame ant iškepusio sausainio ir tuomet mažiausiai 3 valandoms paliekame šaldytuve, o geriausia per naktį.

7

Sustingusią masę supjaustome norimo dydžio gabaliukais.

8

Šokoladą ištirpiname garų vonelėje.

9

Batonėlį, šakutės pagalba, įmerkiame į šokoladą, nuvarviname ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos lentutės.

10

Aplietus šokoladukus dar dedame 20 minučių į šaldytuvą!

 

Daugiau batonėlių receptų rasite čia.