Švelnus persimonų poskonis ir dar švelnesnė tekstūra – tikra Kalėdinė pasaka!
- 100g Sausainių (becukriai, Gullon)
- 40g Sviesto
- 180g Philadelphos (light)
- 150ml Grietinėlės
- 400g Persimono
- 15g Želatinos
- pagal skonį Saldiklio
- 60 ml šalto vandens (želatinai užpilti)
Sausainius sutriname (maisto trintuvu arba maišelyje kočėlu).
Sviestą išlydome ir sumaišome su trupiniais.
Paskirstome žiedo formoje (16cm), lengvai prispaudžiame ir paliekame šaldytuve, kol paruošime kitą sluoksnį.
Želatiną užpilame šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti.
Pašaliname persimonų žievelę ir gerai juos sutriname maisto trintuvu.
Į gautą persimonų tyrę įmaišomę saldiklį, philadelphia (mentele arba mikseriu).
Atskirai išplakame grietinėlę iki standumo. Jeigu naudosite cukrų, išplakite grietinėlę su cukrumi.
Mentele įmaišome grietinėlę į persimonų masę, ragaujame, ar pakanka saldiklio (priklauso nuo persimonų saldumo).
Pašildome želatiną, kad ištirptų, ir įmaišomę į masę.
Užpilame ant sausainių pagrindo ir paliekame šaldytuve pernakt.
Ryte ištraukiame iš formos (peiliu apeiname perimetrą) ir papuošiame persimono skiltelėmis.
Patarimas: jeigu mėgstate tvirtesnius tortus (kaip želė), naudokite 20g želatinos.