Nekeptas sūrio tortas su persimonu

Autorius
Paula
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
45min
Porcijos
8
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Švelnus persimonų poskonis ir dar švelnesnė tekstūra – tikra Kalėdinė pasaka!

Ingredientai
Paruošimo būdas
1

Sausainius sutriname (maisto trintuvu arba maišelyje kočėlu).

2

Sviestą išlydome ir sumaišome su trupiniais.

3

Paskirstome žiedo formoje (16cm), lengvai prispaudžiame ir paliekame šaldytuve, kol paruošime kitą sluoksnį.

4

Želatiną užpilame šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti.

5

Pašaliname persimonų žievelę ir gerai juos sutriname maisto trintuvu.

6

Į gautą persimonų tyrę įmaišomę saldiklį, philadelphia (mentele arba mikseriu).

7

Atskirai išplakame grietinėlę iki standumo. Jeigu naudosite cukrų, išplakite grietinėlę su cukrumi.

8

Mentele įmaišome grietinėlę į persimonų masę, ragaujame, ar pakanka saldiklio (priklauso nuo persimonų saldumo).

9

Pašildome želatiną, kad ištirptų, ir įmaišomę į masę.

10

Užpilame ant sausainių pagrindo ir paliekame šaldytuve pernakt.

11

Ryte ištraukiame iš formos (peiliu apeiname perimetrą) ir papuošiame persimono skiltelėmis.

12

Patarimas: jeigu mėgstate tvirtesnius tortus (kaip želė), naudokite 20g želatinos.