Nekeptos tarteletės su spanguolėmis – puikus desertas! Labai mėgstu nekeptus desertus! Žiemos metu juos labai retai gaminu, bet kadangi jau visai arti pavasaris tai galima pasigaminti ir be orkaitės 🌷 Vietoj spanguolių galite naudoti ir kitas uogas ☺️ Bus puiki proga sunaudoti šaldiklio likučius!
Aš gaminu tartalečių formelėse, bet galite daryti į keksiukų formeles arba į vieną didelę pyrago formą 🌷
Pagrindui:
- 70 g anakardžių
- 50 g avižinių dribsnių
- 30 g kakavos
- 120 g šviežių datulių be kauliukų (apie 12 vienetų)
Kremui:
- 130 g anakardžių (geriausia prieš gaminimą pamirkyti vandenyje per naktį
- 60 g kokosų kremo (naudojame tik kietąją dalį nuo skardinės viršaus)
- 20 g tirpinto kokosų aliejaus
- 60 ml klevų sirupo
Spanguolių uogienei:
- 85 g šaldytų arba šviežių spanguolių
- 30 ml klevų sirupo
- 1/2 a.š. cinamono
- 30 ml citrinos sulčių
Spanguoles kartu su kitais ingredientais sudedame į prikaistuvį. Išmaišome ir verdame apie 15 minučių kol uogos suminkštės. Išvirusias sutriname su blenderiu ir paliekame atvėsti.
Visus ingredientus skirtus pagrindui sudedame į trintuvą ir susmulkiname iki vientisos, lipnios masės, jeigu sunkiai trinasi galima įpilti kelis šaukštus vandens. Gautą masę paskirstome į formeles, gerai prispaudžiame tiek kraštus, tiek dugną. Dedame į šaldytuvą kol paruošime kitus sluoksnius.
Kremui skirtus ingredientus sudedame į kokteilinę ir susmulkiname iki vientisos, kreminės konsistencijos.
Kremą pilame ant pagrindo, dedame po šaukštelį uogienės ir paskirstome su mediniu pagaliuku.
Paruoštas tartaletes mažiausiai 4 valandas laikome šaldytuve, o paskui jau skanaujame.