Aprašymas
Nesaldūs blyneliai su varške ir sūriu patiks pikantiškų skonių gerbėjams. Paprastai ir greitai paruošiami. Rekomenduojame tiekti su avokadų ir jogurto padažu.
Ingredientai
- 2 kiaušinių
- 300 g varškės
- 50 g parmezano ar kito fermentinio sūrio
- 50 g viso grūdo speltos miltų
- 100 ml pieno
- 1 a.š. džiovinto baziliko
- Žiupsnio druskos
- Aliejaus kepimui
Paruošimo būdas
1
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
2
Sūrį sutarkuokite. Trynius sumaišykite su varške, sūriu, prieskoniais ir miltais. Supilkite pieną ir dar kartą gerai permaišykite.
3
Baltymus su elektriniu mikseriu išplakite iki standžių putų. Sumaišykite su tešla.
4
Tešla turi gautis gana tiršta. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir ant silpnos kaitros kepkite blynelius. Neskubėkite apversti.
5
Tiekite su avokadų padažu.