Nesaldūs keksiukai su avinžirnių miltais, pievagrybiais ir saulėje džiovintais pomidorais.
- 350 g avinžirnių miltų
- 450 ml vandens
- 100 g saulėje džiovintų pomidorų
- 250 g pievagrybių
- 1 vidutinio dydžio svogūno
- 2 skiltelių česnako
- Kelių saujų smulkintų svogūno laiškų
- 40 g mielių dribsnių arba tarkuoto fermentinio sūrio
- 2 a.š. ciberžolės
- 1 a.š. raudonosios paprikos miltelių
- 1 a.š. druskos
- 1/2 a.š. pipirų
- 1/2 a.š. rozmarino miltelių
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. kumino miltelių
- 1 v.š. aliejaus kepimui
Pievagrybius, česnakus ir svogūnus susmulkiname. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame svogūnus, česnakus ir kelias minutes pakepiname. Tuomet į keptuvę sudedame pievagrybius ir maišydami kepame apie 10 minučių ant nedidelės ugnies.
Atskirame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Į miltų mišinį pilame vandenį ir su šluotele išmaišome.
Pomidorus susmulkiname ir kartu su mielių dribsniais ar sūriu sudedame į miltų mišinį. Taip pat į miltų mišinį sudedame apkeptus pievagrybius su svogūnais ir česnakais. Viską gerai išmaišome.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Keksiukų formeles ištepame aliejumi, o dar geriau kepti kartu su popierinėmis keksiukų formelėmis.
Tešlą paskirstome į formeles ir kepkame apie 45 minutes kol paviršius gražiai apskrus.
Tiekiame su mėgstamu padažu, puikiai tinka jogurtas.