Nesaldūs keksiukai su daržovėmis

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
45 min
Porcijos
12 vnt
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Nesaldūs keksiukai su avinžirnių miltais, pievagrybiais ir saulėje džiovintais pomidorais.

Ingredientai
  • 350 g avinžirnių miltų
  • 450 ml vandens
  • 100 g saulėje džiovintų pomidorų
  • 250 g pievagrybių
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • Kelių saujų smulkintų svogūno laiškų
  • 40 g mielių dribsnių arba tarkuoto fermentinio sūrio
  • 2 a.š. ciberžolės
  • 1 a.š. raudonosios paprikos miltelių
  • 1 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. pipirų
  • 1/2 a.š. rozmarino miltelių
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. kumino miltelių
  • 1 v.š. aliejaus kepimui
Paruošimo būdas
1

Pievagrybius, česnakus ir svogūnus susmulkiname. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame svogūnus, česnakus ir kelias minutes pakepiname. Tuomet į keptuvę sudedame pievagrybius ir maišydami kepame apie 10 minučių ant nedidelės ugnies.

2

Atskirame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Į miltų mišinį pilame vandenį ir su šluotele išmaišome.

3

Pomidorus susmulkiname ir kartu su mielių dribsniais ar sūriu sudedame į miltų mišinį. Taip pat į miltų mišinį sudedame apkeptus pievagrybius su svogūnais ir česnakais. Viską gerai išmaišome.

4

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Keksiukų formeles ištepame aliejumi, o dar geriau kepti kartu su popierinėmis keksiukų formelėmis.

5

Tešlą paskirstome į formeles ir kepkame apie 45 minutes kol paviršius gražiai apskrus.
Tiekiame su mėgstamu padažu, puikiai tinka jogurtas.