Nesaldūs keksiukai su moliūgu ir feta

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
40 min.
Porcijos
10 vnt.
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Nesaldūs keksiukai su moliūgu ir feta – purūs, gardūs ir greitai pagaminami. Prireiks 6 pagrindinių ingredientų ir kelių prieskonių. Maišėme kvietinius miltus su viso grūdo avižiniais miltais. Esant poreikiui galima naudoti tik avižų miltus, bus šiek tiek mažiau purūs, bet skonis irgi geras.

Ingredientai
  • 70 g viso grūdo avižų miltų
  • 70 g kvietinių miltų
  • 190 g tarkuoto moliūgo
  • 10 vnt. saulėje džiovintų pomidorų
  • 2 kiaušinių
  • 2 skiltelių česnako
  • 70 graikiško ar fetos sūrio
  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus + formelių patepimui
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. džiovintų krapų
  • Žiupsnio druskos ir juodųjų pipirų

 

 

Paruošimo būdas
1

Kiaušinius išplakame ir sumaišome su prieskoniais, tarkuotu moliūgu, smulkintu česnaku.

2

Suberiame miltus, kepimo miltelius ir išmaišome.

3

Sūrį ir saulėje džiovintus pomidorus susmulkiname, sumaišome su tešla. Supilame alyvuogių aliejų ir gerai išmaišome.

4

Orkaitę įjungiame ir įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Tešlą paskirstome į išteptas aliejumi formeles.

5

Kepame 35 min., 180 laipsnių temperatūroje su vėjeliu. Iškepusius keksiukus atvėsiname.

  1. Jelena

    Skanūs keksiukai. Tik prie popierinių formalių vistiek prilipo. Gal silikoninės išspręstų

    • Dėkojame už komentarą. Tikrai net kartais prie popierinių gali prilipti, labai priklauso nuo pačių formelių.