Nesaldūs keksiukai su moliūgu ir feta – purūs, gardūs ir greitai pagaminami. Prireiks 6 pagrindinių ingredientų ir kelių prieskonių. Maišėme kvietinius miltus su viso grūdo avižiniais miltais. Esant poreikiui galima naudoti tik avižų miltus, bus šiek tiek mažiau purūs, bet skonis irgi geras.
- 70 g viso grūdo avižų miltų
- 70 g kvietinių miltų
- 190 g tarkuoto moliūgo
- 10 vnt. saulėje džiovintų pomidorų
- 2 kiaušinių
- 2 skiltelių česnako
- 70 graikiško ar fetos sūrio
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus + formelių patepimui
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. džiovintų krapų
- Žiupsnio druskos ir juodųjų pipirų
Kiaušinius išplakame ir sumaišome su prieskoniais, tarkuotu moliūgu, smulkintu česnaku.
Suberiame miltus, kepimo miltelius ir išmaišome.
Sūrį ir saulėje džiovintus pomidorus susmulkiname, sumaišome su tešla. Supilame alyvuogių aliejų ir gerai išmaišome.
Orkaitę įjungiame ir įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Tešlą paskirstome į išteptas aliejumi formeles.
Kepame 35 min., 180 laipsnių temperatūroje su vėjeliu. Iškepusius keksiukus atvėsiname.