Nesaldus pyragas su brokoliais ir varške yra super skanus ir nesudėtingai pagaminamas. Brokolius labai mėgstu, bet vietoj jų labai tinka ir špinatai. Daržovių pyragas visuomet tiks greitiems pietums ar vakarienei.
Tešlai:
- 75 g pilno grūdo miltų
- 75 g miltų
- 100 g šalto sviesto
- Žiupsnio druskos
- 5-6 v.š. vandens
- 1 v.š. obuolių acto
Įdarui:
- 2 nedidelių brokolių galvučių
- 1 česnako skiltelės
- 2 v.š. aliejaus
- Žiupsnio druskos
- 1/4 a.š. juodujų pipirų
- 2 kiaušinių
- 400 g varškės
- 120 ml pieno
- 70 g tarkuoto fermentinio sūrio
Sviestą supjaustome kubeliais. Vandenį sumaišome su obuolių actu.
Į dubenį suberiame miltus, druską. Sudedame šaltą, smulkiai supjaustytą sviestą ir sutriname rankomis iki trupinių. Po truputį pilame vandenį ir suformuojame rutulį. Tešlą įvyniojame į maistinę plėvelę ir 30-60 paliekame šaldytuve.
Brokolius susmulkiname. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kelias minutes pakepiname česnakus kartu su brokoliais. Užpilame 100 ml vandeniu ir dar patroškiname 2-3 minutes.
Kiaušinius išplakame, varškę pertriname ir viską kartu sumaišome su pienu ir sūriu.
Išimame tešlą ir iškočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų į apskritimą. Jei pasirodytų lipni, prieš kočiojant, šiek tiek pabarstome miltais. Tešlą sudedame į kepimo skardą (naudojau apvalią 24 cm skermens), tešlą prispaudžiame ir prie kraštų. Sudedame brokolius ir užpilame varškės mase.
Kepame orakitėje apie 30 minučių, 180 laipsnių.