Nesaldus pyragas su brokoliais ir varške

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
Porcijos
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Nesaldus pyragas su brokoliais ir varške yra super skanus ir nesudėtingai pagaminamas. Brokolius labai mėgstu, bet vietoj jų labai tinka ir špinatai 🌱 Daržovių pyragas visuomet tiks greitiems pietums ar vakarienei . O varškės mėgėjas ypatingai patiks 🙂

Ingredientai

Tešlai:

  • 75 g pilno grūdo miltų
  • 75 g miltų
  • 100 g šalto sviesto
  • Žiupsnio druskos
  • 5-6 v.š. vandens
  • 1 v.š. obuolių acto

Įdarui:

  • 2 nedidelių brokolių galvučių
  • 1 česnako skiltelės
  • 2 v.š. aliejaus
  • Žiupsnio druskos
  • 1/4 a.š. juodujų pipirų
  • 2 kiaušinių
  • 400 g varškės
  • 120 ml pieno
  • 70 g tarkuoto fermentinio sūrio
Paruošimo būdas
1

Sviestą supjaustome kubeliais. Vandenį sumaišome su obuolių actu.

2

Į dubenį suberiame miltus, druską. Sudedame šaltą, smulkiai supjaustytą sviestą ir sutriname rankomis iki trupinių. Po truputį pilame vandenį ir suformuojame rutulį. Tešlą įvyniojame į maistinę plėvelę ir 30-60 paliekame šaldytuve.

3

Brokolius susmulkiname. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kelias minutes pakepiname česnakus kartu su brokoliais. Užpilame 100 ml vandeniu ir dar patroškiname 2-3 minutes.

4

Kiaušinius išplakame, varškę pertriname ir viską kartu sumaišome su pienu ir sūriu.

5

Išimame tešlą ir iškočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų į apskritimą. Jei pasirodytų lipni, prieš kočiojant, šiek tiek pabarstome miltais. Tešlą sudedame į kepimo skardą (naudojau apvalią 24 cm skermens), tešlą prispaudžiame ir prie kraštų. Sudedame brokolius ir užpilame varškės mase.

6

Kepame orakitėje apie 30 minučių, 180 laipsnių.