Nesaldus pyragas su brokoliais, kuris puikiai tiks šeimos vakarienei ar pietums. Lengvai pagaminamas ir labai skanus. Patiks ir patiems išrankiausiems.
Tešlai:
- 75 g pilno grūdo miltų
- 75 g miltų
- 100 g šalto sviesto
- Žiupsnio druskos
- 5-6 v.š. vandens
- 1 v.š. obuolių acto
Įdarui:
- 2 nedidelių brokolių galvučių
- 1 česnako skiltelės
- 2 v.š. aliejaus
- Žiupsnio druskos
- 1/4 a.š. juodujų pipirų
- 6 kiaušinių
- 120 ml pieno
- 100 g tarkuoto fermentinio sūrio
Sviestą supjaustome kubeliais. Vandenį sumaišome su obuolių actu.
Į dubenį suberiame miltus, druską. Sudedame šaltą, smulkiai supjaustytą sviestą ir sutriname rankomis iki trupinių. Po truputį pilame vandenį ir suformuojame rutulį. Tešlą įvyniojame į maistinę plėvelę ir 30-60 paliekame šaldytuve.
Brokolius susmulkiname. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kelias minutes pakepiname česnakus kartu su brokoliais. Užpilame 100 ml vandeniu ir dar patroškiname 2-3 minutes.
Kiaušinius išplakame, sumaišome su pienu, druska, pipirais ir tarkuotu sūriu.
Išimame tešlą ir iškočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų į apskritimą. Jei pasirodytų lipni, prieš kočiojant, šiek tiek pabarstome miltais. Tešlą sudedame į kepimo skardą (naudojau apvalią 24 cm skermens), tešlą prispaudžiame ir prie kraštų. Sudedame brokolius ir užpilame kiaušinio plakiniu.
Kepame orakitėje apie 30 minučių, 180 laipsnių.