Nesaldus pyragas su špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais yra greitai paruošiamas ir labai gardus. Tinka valgyti vieną, nes yra drėgnas ir minkštas. Vietoj brie sūrio galima naudoti kamembertą arba dėti fetą ar mocarelą. Dedant fetą papildomai nereikia dėti druskos.
- 200 g špinatų
- 3 kiaušinių
- 100 ml pieno
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus
- 10 vnt. saulėje džiovintų pomidorų (aliejuje)
- 170 g viso grūdo speltos miltų
- 100 g brie sūrio
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. česnako granulių
- Druskos ir pipirų
Orkaitę įjunkite ir įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
Špinatus sudėkite į keptuvę ir maišant pakepinkite 2-3 minutes.
Kiaušinius išplakite, supilkite pieną, aliejų, priekonius ir gerai išmaišykite.
Sudėkite miltus, kepimo miltelius ir išmaišykite.
Į tešlą sudėkite špinatus, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, kubeliais pjaustytą sūrį. Viską gerai išmaišykite.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite tešlą ir kepkite 40 min., 180 laipsnių temperatūroje. Geriaus naudoti kepimo indą, kuri skirta duona kepti.