Neįsivaizduoju rudens be obuolių pyrago! O dar tas širdžiai malonus cinamono kvapas… Pyragas pranoks Jūsų lūkesčius, be pridėtinio cukraus, rafinuotų miltų, tikras rudeninis atradimas 🙂
Tešlai:
- 2 šaukštų maltų linų sėmenų arba dviejų kiaušinių
- 2 stiklinių pilno grūdo kvietinių arba speltos miltų ir truputį minkymui
- 2 šaukštų datulių pastos
- 1 stiklinės augalinio pieno
- 1,5 šaukšto tirpinto kokosų aliejaus
- Žiupsnio druskos
Įdarui:
- 5-7 obuolių
- 2 šaukštų cinamono
- 1,5 šaukšto datulių pastos
- 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
Linų sėmenis sumaišykite su 5 šaukštais vandens ir palikite 15 minučių pastovėti. Jeigu naudojate kiaušinius juos išplakite.
Į gautą linų sėmenų masę arba išplaktus kiaušinius dėkite kokosų aliejų, datulių pastą, miltus ir mašydami pilkite pieną. Viską sumaišykite iki vientisos masės ir gerai išminkykite. Jeigu reikia dėkite daugiau miltų.
Iškočiokite 2 tešlos blynus.
Sumaišykite visus įdaro ingredientus. Obuolius supjaustykite gabaliukais, o datulių pastos galite dėti ir daugiau jeigu patinka saldžiau.
Pasiruoškite kepimo skardą (naudojau apvalią 20cm skersmens). Dėkite vieną tešlos sluoksnį, tuomet įdarą, ant viršaus dėkite antrąją tešlos sluoksnį.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30-40 minučių.