Obuolių pyragas be pridėtinio cukraus

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
45 min
Porcijos
5-6
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Neįsivaizduoju rudens be obuolių pyrago! O dar tas širdžiai malonus cinamono kvapas… Pyragas pranoks Jūsų lūkesčius, be pridėtinio cukraus, rafinuotų miltų, tikras rudeninis atradimas 🙂

Ingredientai

Tešlai:

Įdarui:

Paruošimo būdas
1

Linų sėmenis sumaišykite su 5 šaukštais vandens ir palikite 15 minučių pastovėti. Jeigu naudojate kiaušinius juos išplakite.

2

Į gautą linų sėmenų masę arba išplaktus kiaušinius dėkite kokosų aliejų, datulių pastą, miltus ir mašydami pilkite pieną. Viską sumaišykite iki vientisos masės ir gerai išminkykite. Jeigu reikia dėkite daugiau miltų.

3

Iškočiokite 2 tešlos blynus.

4

Sumaišykite visus įdaro ingredientus. Obuolius supjaustykite gabaliukais, o datulių pastos galite dėti ir daugiau jeigu patinka saldžiau.

5

Pasiruoškite kepimo skardą (naudojau apvalią 20cm skersmens). Dėkite vieną tešlos sluoksnį, tuomet įdarą, ant viršaus dėkite antrąją tešlos sluoksnį.

6

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30-40 minučių.