Aprašymas
Falafeliai kepti orkaitėje. Labai skanūs ir daug sveikesni.
Ingredientai
- 250 g virtų arba konservuotų avinžirnių
- 1 svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 2 saujų špinatų
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 2 v.š. citrinos sulčių
- 3/4 a.š druskos
- 10 v.š. avinžirnių miltų
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. juodųjų pipirų
- 1 a.š. kumino
- 1/2 a.š. ciberžolės
- 1/4 a.š. čili pipirų miltelių
Paruošimo būdas
1
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklojame popieriumi.
2
Avinžirnius kartu su smulkintais svogūnais, česnakais, aliejumi, citrinos sultimis ir špinatų lapais sudedame į maisto smulkintą ir sutriname iki vientisos masės (naudojau smulkintuvą su S formos peiliukais)
3
Gautą masę sudedame į dubenį, suberiame prieskonius, miltus ir kepimo miltelius, išmaišome.
4
Rankomis suformuojame rutuliukus ir dedame į kepimo skardą. Rutuliukus suspaudžiame su delnu ar šakute. Kepame 12 minučių, tuomet ištraukiame, apverčiame ir dar kepame 12 minučių. Tiekiame su salotomis ir pasirinktu padažu.