Orkaitėje kepti falafeliai su špinatais

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
25 min
Porcijos
4
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Falafeliai kepti orkaitėje. Labai skanūs ir daug sveikesni.

Ingredientai
  • 250 g virtų arba konservuotų avinžirnių
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 saujų špinatų
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 v.š. citrinos sulčių
  • 3/4 a.š druskos
  • 10 v.š. avinžirnių miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. juodųjų pipirų
  • 1 a.š. kumino
  • 1/2 a.š. ciberžolės
  • 1/4 a.š. čili pipirų miltelių
Paruošimo būdas
1

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklojame popieriumi.

2

Avinžirnius kartu su smulkintais svogūnais, česnakais, aliejumi, citrinos sultimis ir špinatų lapais sudedame į maisto smulkintą ir sutriname iki vientisos masės (naudojau smulkintuvą su S formos peiliukais)

3

Gautą masę sudedame į dubenį, suberiame prieskonius, miltus ir kepimo miltelius, išmaišome.

4

Rankomis suformuojame rutuliukus ir dedame į kepimo skardą. Rutuliukus suspaudžiame su delnu ar šakute. Kepame 12 minučių, tuomet ištraukiame, apverčiame ir dar kepame 12 minučių. Tiekiame su salotomis ir pasirinktu padažu.