Orkaitėje kepti žiediniai kopūstai

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
40 min.
Porcijos
3
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Traški išorė ir minkštas vidus. Tai fantastiškai skanūs, traškūs orkaitėje kepti žiediniai kopūstai.

Ingredientai

Ingredientai:

  • Žiedinis kopūstas

Tešlai:

  • 100 g avinžirnių miltų
  • 30 g tapijokos krakmolo
  • 80 g akvafabos
  • 80 g augalinio pieno
  • 20 g aliejaus
  • 20 g citrinos sulčių
  • 1 a.š. kario prieskonių mišinio
  • Žiupsnis druskos

Trupiniams:

  • 70 g migdolų miltų
  • 15 g tapijokos krakmolo
  • Žiupsnis druskos
  • Žiupsnis džiovintų česnakų miltelių
  • 1/2 a.š. kario prieskonių mišinio
Paruošimo būdas
1

Kopūstą nuplauname ir išskirstome žiedinais.

2

Dubenyje sumaišome avinžirnių miltus su krakmolu ir prieskoniais.

3

Kitame dubenyje sumaišome akvafabą, augalinį pieną ir citrinos sultys.

4

Sujungiame dvi mases ir gerai išmaišome. Pilame aliejų ir išmaišome vėl.

5

Atskirame dubenyje sumaišome visus ingredientus skirtus trupiniams.

6

Žiedinius kopūstus apvoliojame tešloje, nuvarviname ir apvoliojame trupiniuose. Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

7

Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (režimas „Konvekcija“) 30-35 minutes.

8

Tiekiame su mėgstamu padažu.