Aprašymas
Traški išorė ir minkštas vidus. Tai fantastiškai skanūs, traškūs orkaitėje kepti žiediniai kopūstai.
Ingredientai
Ingredientai:
- Žiedinis kopūstas
Tešlai:
- 100 g avinžirnių miltų
- 30 g tapijokos krakmolo
- 80 g akvafabos
- 80 g augalinio pieno
- 20 g aliejaus
- 20 g citrinos sulčių
- 1 a.š. kario prieskonių mišinio
- Žiupsnis druskos
Trupiniams:
- 70 g migdolų miltų
- 15 g tapijokos krakmolo
- Žiupsnis druskos
- Žiupsnis džiovintų česnakų miltelių
- 1/2 a.š. kario prieskonių mišinio
Paruošimo būdas
1
Kopūstą nuplauname ir išskirstome žiedinais.
2
Dubenyje sumaišome avinžirnių miltus su krakmolu ir prieskoniais.
3
Kitame dubenyje sumaišome akvafabą, augalinį pieną ir citrinos sultys.
4
Sujungiame dvi mases ir gerai išmaišome. Pilame aliejų ir išmaišome vėl.
5
Atskirame dubenyje sumaišome visus ingredientus skirtus trupiniams.
6
Žiedinius kopūstus apvoliojame tešloje, nuvarviname ir apvoliojame trupiniuose. Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
7
Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (režimas „Konvekcija”) 30-35 minutes.
8
Tiekiame su mėgstamu padažu.