Panna cotta su migdolų pienu ir mango tyre – nuostabaus skonio, lengvas, kreminis ir tikrai ne per saldus desertas. Idealiai tinkantis visos dienos metu, kai norisi nuraminti potraukį saldumynams.
- 250 mililitrų Migdolų pieno
- 25 gramų pasirinkto Saldiklio
- 5 gramų Želatinos
- 150 gramų Mango tyrės
Išbrinkinkite želatiną vandenyje. Į nedidelį indą supilkite pieną ir dėkite natūralų saldiklį, išmaišykite. Ant vidutinio kaitrumo ugnies kaitinkite kol atsiras paviršiuje maži burbuliukai, bet neužvirkite jokiu būdu!
Po to nukelkite nuo ugnies, dėkite išbrinkintą želatiną, intensyviai maišykite kol želatina ištirps ir tolygiai pasiskirstys. Išpilstykite į formeles, leiskite visiškai atvėsti ir tik tuomet dėkite į šaldytuvą maždaug 2-4 val.
Mango sutrinkite šakute. Dėkite mangų tyrę (kuri gali būti kokia tik norite: aviečių, braškių, šilauogių, bananų) ant “panna cotta”.
Lepinkitės!