Aprašymas
Tai yra labai skani, kvapni ir aromatinga arbata. Ją labai palanku gerti pavasarį, kai kamuoja peršalimas, kankina sloga.
Ingredientai
2 v.š. pankolio sėklų
1 v.š. gvazdikėlių
3 gabaliukai cinamono
5 žaliojo kardamono ankščių
3 juodojo kardamono ankščių
1 a.š. saldymedžio šaknies
1 a.š. malto imbiero
Paruošimo būdas
1
Iš kardamono ankščių išimame sėklytes.
2
Prieskonius sutriname grūstuvėje arba sumalame.
3
1 a.š. beriame į arbatinuką, užpilame verdančiu vandeniu (500 ml) ir leidžiame pastovėti 10 minučių.
4
Likusį prieskonių mišinį suberiame į sandarų indelį.
5
Arbatą išpilstome ir mėgaujamės.