Aprašymas
Perlinių kruopų salotos su burokėliais gardus pietų ar vakarienės patiekalas, kuris tiekiamas su varškės sūriu ir šviežiomis petražolėmis ar bazilikais.
Ingredientai
- 1/2 svogūno
- 200 g perlinių kruopų
- 1 l daržovių ir vištienos sultinio
- 1 v.š. aliejaus
- 20 g lydyto sviesto (ghee)
- Saujos šviežių petražolių ar bazilikų
- 50 g varškės sūrio su kmynais
- 50 g virtų burokėlių
- 1/4 a.š. juodųjų pipirų
- 1/2 a.š. druskos
Paruošimo būdas
1
Svogūną susmulkinkite.
2
Gilesnėje keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus ir kelias minutes pakepinkite svogūną.
3
Į keptuvę suberkite kruopas ir pakepkite dar kelias minutes. Po truputį pilkite sultinį ir vis pamaišykite. Palikite kruopas virti.
4
Burokėlius supjaustykite kubeliais ir atskiroje keptuvėje pakepinkite su druska, pipirais ir nedideliu kiekiu aliejaus.
5
Į beveik išvirusias kruopas sudėkite burokėlius ir sviestą. Gerai viską išmaišykite.
6
Išvirusias kruopas sudėkite į lėkštes ir papuoškite varškės sūriu bei žolelėmis.