Aprašymas
Perlinių kruopų troškinys su mėgstamomis daržovėmis ir lęšiais!
Ingredientai
- 250g perlinių kruopų
- 200g žaliųjų lęšių (išmirkytų ir išvirtų, tinka ir konservuoti ar garuose ruošti)
- 2 nedidelių svogūnų
- 2 skiltelių česnako
- 3 vidutinio dydžio morkų
- 4 pomidorų
- 1 a.š. ciberžolės
- 1 v.š. džiovinto baziliko
- 1 v.š. provanso žolelių
- Druskos ir pipirų pagal skonį
Paruošimo būdas
1
Perlines kruopas nuplauname (galima ir pamirkyti kelias valandas) ir išverdame.
2
Svogūnus kartu morkomis, česnakais ir svogūnais pakepiname keptuvėje.
3
Į perlines kruopas supilame pakepintus, svogūnus, morkas, česnakus, paruoštus lęšius ir troškiname apie 7 minutes nedideliame vandens kiekyje.
4
Pabaigoje sudedame prieskonius ir supjaustytus kubeliais pomidorus. Troškiname dar kelias minutes. Gardiname žaliomis petražolėmis.