Aprašymas
Perlinių kruopų troškinys gardus ir greitas patiekalas pietums. Tiks įsidėti ir į pietų dėžutę.
Ingredientai
- 180 g perlinių kruopų
- 300 g moliūgo
- 1 morkos
- 1 litro verdančio vandens
- 250 g vištienos krūtinėlės
- 1 a.š. juodųjų pipirų
- 2 vnt. lauro lapų
- 1 vnt. svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 1 a.š. ciberžolės miltelių
- 1 a.š. persilado prieskonių
- 2 v.š. aliejaus
- Druskos
Paruošimo būdas
1
Moliūgą, morkas, svogūną, česnakus nulupkite ir susmulkinkite. Morkas ir moliūgus supjaustykite nedideliais kubeliais.
2
Puode įkaitinkite aliejų sudėkite svogūnus, česnakus ir lauro lapus. Pakepinkite kelias minutes. Sudėkite morkas ir pakepkite dar porą minučių. Supilkite vandenį, kruopas ir virkite 10 minučių.
3
Mėsą supjaustykite nedideliais kubeliais. Sudėkite į puodą kartu su moliūgais ir likusiais prieskoniais. Virkite dar 20-25 minutes kol kruopos suminkštės.