Pica keptuvėje

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
15 min
Porcijos
2
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Super paprastas receptas – pica keptuvėje! Šią picą galėsite valgyti tiek pietums, tiek vakarienei!  Prireiks tik keptuvės, o picos pagrindas iš 2 pagrindinių ingredientų. Viršuj galite pasirinkti savo mėgstamus ingredientus: daržoves, sūrį, grybus, žuvį. Picos pagrindas be glitimo, pieno produktų ir kiaušinių.

Ingredientai

Picos pagrindui reikės:

  • 180 ml vandens
  • 100 g avinžirnių miltų
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. juodųjų pipirų
  • Žiupsnio ciberžolės dėl spalvos (nebūtina)
  • 1 v.š. aliejaus + šiek tiek aliejaus kepimui

Viršui:

  • 5 v.š. pomidorų padažo (turėjau naminio marinaros padažo, bet tinka bet koks jūsų mėgstamas)
  • 1 rutuliuko Mocarelos (125 g)
  • Saujos pomidoriukų
  • Petražolių
  • 1 a.š. džiovintų bazilikų
Paruošimo būdas
1

 Avinžirnių miltus sumaišome su prieskoniais, vandeniu ir aliejumi. Labai gerai išmaišome su šluotele, kad neliktų gumulėlių.

2

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir supilame masę,paskirstome kaip blyną. Kepame kol paviršius gražiai pageltonuos ir nebus lipnus. Atsargiai apverčiame, galima ant viršaus keptuvės uždėti didelę lėkštę, keptuvę apversti ir blyną kita puse atgal grąžinti į keptuvę.

3

Kai blyną apverčiame iškart tepame pomidorų padažą, sudedame pjaustytą mocarelą ir pomidoriukus. Keptuvę uždengiame ir kepame kol sūris ištirps. Apibarstome petražolėmis ir bazilikais.