Pievagrybių ir avinžirnių užtepėlė

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
30 min.
Porcijos
250 g
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Tai yra labai skani užtepėlė, kuri tiks ne tik sumuštiniui, bet ir kaip įdaras lietiniams arba prie bulvių.

Ingredientai
  • 250 g pievagrybių
  • 50 g virtų arba konservuotų avinžirnių
  • 1 morką
  • 1 svogūnas
  • 1 v.š. aliejaus
  • 1/4 a.š. maltos ciberžolės
  • Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimo būdas
1

Pievagrybius nuplauname, nulupame ir supjaustome.

2

Morką sutarkuojame stambia tarka.

3

Svogūną smulkiai supjaustome.

4

Keptuvėje įkaitiname 1 v.š. aliejaus, dedame pievagrybius ir kepame apie 5 minutes.

5

Į keptuvę dedame morką, svogūną ir maišant kepame apie 10 min.

6

Beriame avinžirnius, pagardiname prieskoniais, gerai permaišome ir palaikome dar 2 minutes.

7

Masę dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname.