Pilno grūdo makaronų ir ožkos sūrio salotos

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
25 min
Porcijos
3
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Salotos, kurios puikiai tiks pietums. Skanios ir sočios.

Ingredientai
  • 350 g pilno grūdo makaronų
  • 125 g kreminio ožkos sūrio
  • 100 g šaldytų žaliųjų žirnelių
  • 250 g konservuotų ar virtų baltųjų pupelių
  • 100 g saulėje džiovintų pomidorų
  • Padažui:
  • 140 g šviežių baziliko lapelių
  • 80 ml alyvuogių aliejaus
  • 2 v.š. citrinos sulčių
  • Saujų smulkintų svogūno laiškų
  • 1 skiltelės česnako
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
Paruošimo būdas
1

Makaronus išverdame, suberiame žaliuosius žirnelius ir paliekame pastovėti 5 minutėms.

2

Padažui skirtus ingredientus sudedame į smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.

3

Makaronus sumaišome su sūriu, pupelėmis, saulėje džiovintais pomidorais ir užpilame padažu. Viską gerai išmaišome ir papuošiame šviežiais baziliko lapeliais.