Aprašymas
Salotos, kurios puikiai tiks pietums. Skanios ir sočios.
Ingredientai
- 350 g pilno grūdo makaronų
- 125 g kreminio ožkos sūrio
- 100 g šaldytų žaliųjų žirnelių
- 250 g konservuotų ar virtų baltųjų pupelių
- 100 g saulėje džiovintų pomidorų
- Padažui:
- 140 g šviežių baziliko lapelių
- 80 ml alyvuogių aliejaus
- 2 v.š. citrinos sulčių
- Saujų smulkintų svogūno laiškų
- 1 skiltelės česnako
- Druskos ir pipirų pagal skonį
Paruošimo būdas
1
Makaronus išverdame, suberiame žaliuosius žirnelius ir paliekame pastovėti 5 minutėms.
2
Padažui skirtus ingredientus sudedame į smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.
3
Makaronus sumaišome su sūriu, pupelėmis, saulėje džiovintais pomidorais ir užpilame padažu. Viską gerai išmaišome ir papuošiame šviežiais baziliko lapeliais.