Pilno grūdo miltų sklindžiai

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
Porcijos
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Labai skanūs pilno grūdo miltų sklindžiai.

Rekomenduojama rinktis pilno grūdo produktus, nes apdorojimo metu iš grūdų pašalinamos naudingos skaidulinės medžiagos.  O netirpios skaidulinės medžiagos sumažina cholesterolio kiekį kraujyje. Taip pat nustatyta, kad pilno grūdo produktai mažina riziką susirgti diabetu, storosios žarnos vėžiu bei hipertenzija.

Šiame recepte buvo naudojami pilno grūdo speltų miltai. Spelta priklauso kategorijai, žinomai kaip senoviniai grūdai. Viename puodelyje (250 g) pagamintų speltų sudėtyje yra 10–11 gramų baltymų. Speltos grūdai yra įvairių maistinių medžiagų šaltinis, įskaitant sudėtinius angliavandenius, skaidulines medžiagas, geležį, magnį, fosforą ir manganą. Juose taip pat yra B grupės vitaminų, cinko ir seleno.

Pilno grūdo produktų rekomenduojama valgyti kelis kartus per dieną.

Ingredientai
  • 130 g speltos pilno grūdo miltų
  • 1 a.š. malto cinamono
  • 200 g kefyro
  • 1 kiaušinis
  • 1 v.š. cukraus
  • ½ a.š. sodos
  • 1 v.š. aliejaus
Paruošimo būdas
1

Miltus sumaišome su maltu cinamonu.

2

Į dubenį pilame kefyrą, įmušame kiaušinį, beriame cukrų, druską ir gerai išplakame.

3

Beriame sodą išmaišome.

4

Beriame miltus ir gerai išmaišome.

5

Įmaišome šaukštą aliejaus.

6

Kepame ant vidutinės ugnies gerai įkaitintoje keptuvėje.

7

Tiekiame su šviežiomis uogomis ir natūraliu jogurtu.