Pilno grūdo miltų vafliai

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
30 min.
Porcijos
2 asm.
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Labai skanūs, sveikatai palankūs pilno grūdo miltų vafliai. Puikus pasirinkimas savaitgalio pusryčiams. Prie jų fantastiškai tiko troškintos slyvos su graikiniais riešutais pagardintos kvapniais prieskoniais.

Ingredientai
  • 200 ml kefyro
  • 125 g pilno grūdo speltų miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • Žiupsnis druskos
  • 25 g tirpinto sviesto
  • 1 v.š. aliejaus
  • 1 kiaušinis
  • 1 v.š. rudojo cukraus
  • 1/2 a.š. vanilės ekstrakto

Papildomai:

  • 3 slyvos
  • Sauja graikinių riešutų
  • Klevų sirupas
  • Cinamonas, imbiero milteliai, kardamonai
Paruošimo būdas
1

Miltus permaišome su druska ir kepimo milteliais.

2

Į dubenį pilame kefyrą, vanilės ekstraktą, įmušame kiaušinį, beriame cukrų ir išplakame.

3

Sujungiame dvi mases ir išmaišome. Pilame sviestą, aliejų ir gerai sumaišome.

4

Kepame įkaitintoje vaflinėje iki auksinės spalvos.

5

Slyvas supjaustome ir dedame į įkaitintą keptuvę. Pilame 1 v.š. klevų sirupo ir maišant kepame kol užvirs. Troškiname 5 minutes (troškinimo laikas priklauso nuo to kokios kietumo norite slyvų). Beriame kapotus graikinius, permaišome ir pakaitiname dar 1-2 minutes.