Labai skanūs, sveikatai palankūs pilno grūdo miltų vafliai. Puikus pasirinkimas savaitgalio pusryčiams. Prie jų fantastiškai tiko troškintos slyvos su graikiniais riešutais pagardintos kvapniais prieskoniais.
- 200 ml kefyro
- 125 g pilno grūdo speltų miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- Žiupsnis druskos
- 25 g tirpinto sviesto
- 1 v.š. aliejaus
- 1 kiaušinis
- 1 v.š. rudojo cukraus
- 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
Papildomai:
- 3 slyvos
- Sauja graikinių riešutų
- Klevų sirupas
- Cinamonas, imbiero milteliai, kardamonai
Miltus permaišome su druska ir kepimo milteliais.
Į dubenį pilame kefyrą, vanilės ekstraktą, įmušame kiaušinį, beriame cukrų ir išplakame.
Sujungiame dvi mases ir išmaišome. Pilame sviestą, aliejų ir gerai sumaišome.
Kepame įkaitintoje vaflinėje iki auksinės spalvos.
Slyvas supjaustome ir dedame į įkaitintą keptuvę. Pilame 1 v.š. klevų sirupo ir maišant kepame kol užvirs. Troškiname 5 minutes (troškinimo laikas priklauso nuo to kokios kietumo norite slyvų). Beriame kapotus graikinius, permaišome ir pakaitiname dar 1-2 minutes.