Prieskoninė arbata „Trys viename”

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
15-25 min.
Porcijos
6
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Šią nuostabią arbatą galite ruošti net trimis būdais: pagalba peršalus, tonizuojanti ir gaivinanti.

Ingredientai
  • 1,5 l vandens
  • 3 cm imbiero šaknies
  • 2 cinamono lazdelės
  • 2 vnt. žvaigždanyžių
  • 7 vnt. gvazdikėlių
  • 10 juodųjų pipirų žirniukų
  • Citrina pagal skonį
  • Kelios mėtų šakelės (tik gaiviam variantui)
  • Medus, cukrus, sirupas pagal skonį
Paruošimo būdas
1

Gaivi arbata

1. Į verdantį vandenį beriame prieskonius, verdame 1 minutę ir išjungiame. Palaikome 10 min.

2. Gėrimą nukošiame, dedame mėtas, citriną supjaustytą grėžiniliais. Pagardiname medumi, sirupu ar cukrumi ir išpilstome.

2

Tonizuojanti arbata

1. Į verdantį vandenį beriame prieskonius, verdame 1 minutę ir išjungiame. Palaikome 10 min. uždengus puodą dangčiu.

2. Gėrimą nukošiame, išpilstome į puodelius, pagardiname citrina ir medumi.

3

Gydanti arbata

1. Į verdantį vandenį beriame prieskonius, verdame ant vidutinės ugnies 10 minučių ir išjungiame. Palaikome 10 min. uždengus puodą dangčiu.

2. Gėrimą nukošiame, išpilstome į puodelius, pagardiname citrina ir medumi.