Šią nuostabią arbatą galite ruošti net trimis būdais: pagalba peršalus, tonizuojanti ir gaivinanti.
- 1,5 l vandens
- 3 cm imbiero šaknies
- 2 cinamono lazdelės
- 2 vnt. žvaigždanyžių
- 7 vnt. gvazdikėlių
- 10 juodųjų pipirų žirniukų
- Citrina pagal skonį
- Kelios mėtų šakelės (tik gaiviam variantui)
- Medus, cukrus, sirupas pagal skonį
Gaivi arbata
1. Į verdantį vandenį beriame prieskonius, verdame 1 minutę ir išjungiame. Palaikome 10 min.
2. Gėrimą nukošiame, dedame mėtas, citriną supjaustytą grėžiniliais. Pagardiname medumi, sirupu ar cukrumi ir išpilstome.
Tonizuojanti arbata
1. Į verdantį vandenį beriame prieskonius, verdame 1 minutę ir išjungiame. Palaikome 10 min. uždengus puodą dangčiu.
2. Gėrimą nukošiame, išpilstome į puodelius, pagardiname citrina ir medumi.
Gydanti arbata
1. Į verdantį vandenį beriame prieskonius, verdame ant vidutinės ugnies 10 minučių ir išjungiame. Palaikome 10 min. uždengus puodą dangčiu.
2. Gėrimą nukošiame, išpilstome į puodelius, pagardiname citrina ir medumi.