Augalinės mitybos patiekalas. Nesaldus.
- 200 g migdolų
- 200 g pupų miltų
- 1 banano
- 70 g kakavos sviesto
- 200 g datulių
- 100 g vandens
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 v.š. vanilinio cukraus
- 1 a.š. meduolių prieskonių
- 200 g miltų (pilno grūdo)
- 2 v.š. hibiskus žiedų
Į plakiklį suberti riešutus, juos susmulkinti iki stambių miltų ir suberti į kitą indą.
Į plakiklį sudėti datules, bananą, Hibiskus žiedus. Viską plakti kelias minutes, iki vienalytės koncistencijos. Jei truks drėgmės, papildomai įpilti kelis šaukštus vandenio. (Cecoteks Mambo- 7 greitis).
Atskirame inde sumaišyti pupų ir kvietinius miltus, riešutų miltus, kepimo miltelius, prieskonius. Po truputį supilti išlydytą kakavos sviestą, berti miltus į minimaliu greičiu besisukantį plakiklį (Cecoteks mambo -2 greitis). Kai ingridientai susimaišys, tešlą perkelti į dubenį, uždengti „kontaktiškai“ maistine plėvele ir kelias valandas palaikyti šaltai. Geriausia tešlą pasiruošti prieš dieną.
Kočioti tešlą 3-4cm storio lakštais, išspausti norimas formas. Kad tešla neliptų prie paviršiaus, pabarstykite smulkiais pupų/kukurūzų ar kvietiniais miltais. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, dėti sausainius, kepti įkaitontoje iki 170 C orkaitėje apie 10-15 min. Stebėti, kad nesudegtų.