Pusryčių keksiukai iš avižinių dribsnių

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
20 min
Porcijos
9 vnt
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Pusryčių keksiukai su avižomis, riešutais, datulėmis, cinamonu. Labai skanūs ir puikiai tiks paįvairinti pusryčių patiekalus. Keksiukus galite gardinti mėgstamu jogurtu, uogomis, vaisiais.

Ingredientai
  • 150 g avižinių dribsnių
  • 60 g mėgstamų riešutų
  • 1 v.š. maltų linų sėmenų
  • 1 a.š. cinamono
  • Žiupsnio druskos
  • 1 vidutinio dydžio banano
  • 2 v.š. tirpinto kokosų aliejaus
  • 3-4 šviežių datulių be kaulukių
  • 2 v.š. augalinio pieno
Paruošimo būdas
1

Bananą sutriname su šakute ir sumaišome su kokosų aliejumi ir pienu.

2

Į bananų masę sudedame linų sėmenis, cinamoną, druską ir gerai išmaišome.

3

Suberiame avižinius dribsnius, smulkintus riešutus ir smulkintas datules, išmaišome.

4

Orkaitę įkaitiname iki 160 laipsnių, keksiukų formeles ištepame aliejumi.

5

Masę sudedame į keksiukų formeles ir gerai prispaudžiame.

6

Kepame 10-12 minučių, 160 laipsnių temperatūroje. Prieš išimant iš formelių būtinai atvėsiname!

Vietoj linų sėmenų galite naudoti chia sėklas.