Aprašymas
Pusryčių keksiukai su avižomis, riešutais, datulėmis, cinamonu. Labai skanūs ir puikiai tiks paįvairinti pusryčių patiekalus. Keksiukus galite gardinti mėgstamu jogurtu, uogomis, vaisiais.
Ingredientai
- 150 g avižinių dribsnių
- 60 g mėgstamų riešutų
- 1 v.š. maltų linų sėmenų
- 1 a.š. cinamono
- Žiupsnio druskos
- 1 vidutinio dydžio banano
- 2 v.š. tirpinto kokosų aliejaus
- 3-4 šviežių datulių be kaulukių
- 2 v.š. augalinio pieno
Paruošimo būdas
1
Bananą sutriname su šakute ir sumaišome su kokosų aliejumi ir pienu.
2
Į bananų masę sudedame linų sėmenis, cinamoną, druską ir gerai išmaišome.
3
Suberiame avižinius dribsnius, smulkintus riešutus ir smulkintas datules, išmaišome.
4
Orkaitę įkaitiname iki 160 laipsnių, keksiukų formeles ištepame aliejumi.
5
Masę sudedame į keksiukų formeles ir gerai prispaudžiame.
6
Kepame 10-12 minučių, 160 laipsnių temperatūroje. Prieš išimant iš formelių būtinai atvėsiname!
Vietoj linų sėmenų galite naudoti chia sėklas.