Iš ankštinių galima pasigaminti ne tik troškinius, sriubas ar salotas, bet ir desertus! Šiam pyragui nereikia jokių miltų ir pieno produktų. Gaunasi minkštas ir labai gardus. Tikiuosi jums patiks šis pyragas!
- 240 g virtų arba konservuotų avinžirnių
- 100 g riešutų sviesto (naudojau migdolų)
- 3 v.š. klevų sirupo ar medaus
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 4 v.š. tarkuoto juodojo šokolado
- 1/2 a.š. vanilės
Avinžirnius susmulkiname su trintuvu (naudoju su S formos peiliukais).
Atskirame dubenyje sumaišome riešutų sviestą su sirupu, įpilame vanilės, jeigu naudojame.
Trintus avinžirnius sumaišome su riešutų sviesto mase. Sudedame kepimo miltelius ir juodąjį šokoladą, išmaišome.
Nedidelę kvadratinę formą ištepame aliejumi arba išklojame kepimo popieriumi. Sudedame pyrago masę, aukštis neturėtų būti didesnis negu 2 cm. Aš naudojau didelę formą, bet masę paskirsčiau tik vienoje pusėje.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame apie 40 minučių kol paviršius paruduos. Pyragą prieš pjaustant būtinai atvėsinkite, nes kitaip labai byrės.
Labai ačiū už receptą! Mano atradimas yra avinžirnių miltai, įdomu ar tiktų šitam receptui vietoj trintų avinžirnių?
Ne, šiam receptui miltai netinka ☺️ Išties avinžirnių miltai ir man patinka! Puslapyje yra receptų ir su jais ☺️ Prie ingredientų pasirinkite avinžirnių miltai ir išmes pasirinkimus ☺️