Pyragėliai su obuoliais

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
Porcijos
6-7 vienetai
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Saldūs pyragėliai su obuoliais. Šiems pyragėliams puikiai tinka pilno grūdo miltai. Pagaminsite greitai ir lengvai!

Ingredientai
  • 270 g speltos miltų
  • 60 ml skysto nerafinuoto kokosų aliejaus
  • 70 ml šalto vandens
  • Žiupsnio druskos
  • 1 a.š. kepimo miltelių

Įdaras:

  • 7-8 vidutinio dydžio obuolių
  • 2 a.š. cinamono
  • 4 šaukštų klevų sirupo
  • 1 a.š.muskato
  • 1 a. š. imbiero miltelių
  • 1/2 a.š. aitriųjų paprikos miltelių
Paruošimo būdas
1

Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska. Užpilame šaltu vandeniu, išmaišome. Tuomet supilame aliejų ir dar kartą gerai permaišome. Iš tešlos suformuojame apvalų rutulį ir jį apsukame maistine plėvele bei dedame į šaldytuvą 30 minučių.

2

Paruošiame įdarą. Obuolius supjaustome nedideliais kubeliais ir sumaišome su aliejumi, klevų sirupu, prieskoniais. Viską dedame į puodą ir paverdame apie 10 minučių kol obuoliai suminkštės.

3

Atvėsusią tešlą išminkome ir iškočiame (čia prireiks dar šiek tiek miltų, reikia žiūrėti pagal tešlos konsistencija, kad neliptų prie rankų).

4

Su stikline išspaudžiame apskritimus ir į juos dedame po šaukštelį įdaro. Sulenkiame ir užspaudžiame kraštus. Ir taip padarome su kiekvienu apskritimu.

5

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir pyragėlius kepame apie 40 minučių kol gražiai apskrus.