Saldūs pyragėliai su obuoliais. Šiems pyragėliams puikiai tinka pilno grūdo miltai. Pagaminsite greitai ir lengvai!
- 270 g speltos miltų
- 60 ml skysto nerafinuoto kokosų aliejaus
- 70 ml šalto vandens
- Žiupsnio druskos
- 1 a.š. kepimo miltelių
Įdaras:
- 7-8 vidutinio dydžio obuolių
- 2 a.š. cinamono
- 4 šaukštų klevų sirupo
- 1 a.š.muskato
- 1 a. š. imbiero miltelių
- 1/2 a.š. aitriųjų paprikos miltelių
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska. Užpilame šaltu vandeniu, išmaišome. Tuomet supilame aliejų ir dar kartą gerai permaišome. Iš tešlos suformuojame apvalų rutulį ir jį apsukame maistine plėvele bei dedame į šaldytuvą 30 minučių.
Paruošiame įdarą. Obuolius supjaustome nedideliais kubeliais ir sumaišome su aliejumi, klevų sirupu, prieskoniais. Viską dedame į puodą ir paverdame apie 10 minučių kol obuoliai suminkštės.
Atvėsusią tešlą išminkome ir iškočiame (čia prireiks dar šiek tiek miltų, reikia žiūrėti pagal tešlos konsistencija, kad neliptų prie rankų).
Su stikline išspaudžiame apskritimus ir į juos dedame po šaukštelį įdaro. Sulenkiame ir užspaudžiame kraštus. Ir taip padarome su kiekvienu apskritimu.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir pyragėlius kepame apie 40 minučių kol gražiai apskrus.