Aprašymas
Šie raudonųjų lęšių keksiukai yra puikus pasirinkimas prie sriubos ar salotų. Įsimeskite į priešpiečių dėžutę ir galėsite džiaugtis maistingu ir skaniu užkandžiu.
Ingredientai
- 220 g raudonųjų lęšių
- 240 g augalinio pieno
- 120 g obuolių tyrė
- 5 g kepimo miltelių
- 2/3 a.š. druskos
- 1 a.š. kario prieskonių mišinio
- 300 g kietų pomidorų
Paruošimo būdas
1
Sumalame lęšius.
2
Sumaišome lęšių miltus, pieną ir obuolių tyrę.
3
Pomidorus supjaustome nedideliais kubeliais (nenaudoti sėklyčių ir jei yra daug skysčio, jo nenaudojame).
4
Į miltų mišinį beriame prieskonius, kepimo miltelius ir sumaišome. Įmaišome pomidorus.
5
Tešlą dedame į silikonines keksiukų formeles.
6
Kepame iki 180 lapisnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
7
Ištraukus keksiukus iš orkaitės palaukiame 5 minutes ir ištraukiame iš formelių.