Aprašymas
Labai skanūs ir sotūs pupelių kepsneliai su graikiniais riešutais.
Ingredientai
- 50 g graikinių riešutų
- 220 g virtų arba konservuotų raudonųjų pupelių
- 1 v.š. pomidorų pastos
- 30 ryžių miltų
- 1 mažas svogūnas
- 1-2 skiltelės česnako
- 2 a.š. klevų sirupo
- Kokosų aliejus
- 1/4 a.š. druskos
- 1/4 a.š. malto kumino
- 1/4 a.š. maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas
1
Smulkiai supjaustome svogūną ir česnako skilteles.
2
Keptuvėje įkaitiname 1 a.š. kokosų aliejaus ir 1 a.š. klevų sirupo. Beriame svogūną ir česnaką. Maišant kepame kol suminkštės (iki 5 min.).
3
Graikinius riešutus sutriname maisto smulkintuvu. Į maisto smulkintuvą dedame pupeles, keptą svogūną su česnakais, pomidorų pastą, prieskonius, miltus ir įpilame 1 a.š. klevų sirupo. Sutriname (nebūtinai iki vientisos masės, gali likti pupelių gabaliukai).
4
Iš masės formuojame nedidelius kepsnelius.
5
Keptuvėje įkaitiname 1 v.š. aliejaus ir apkepame kepsnelius iš abiejų pusių.
6
Tiekiame šiltus su šviežių daržovių salotomis.