Riešutais ir spanguolėmis įdarytos kriaušės yra skanus ir sveikatai palankus desertas ar užkandis. Galite naudoti savo mėgstamus riešutus.
- 3 vidutinio dydžio kriaušių
- 50 g lazdynų riešutų
- 50 g džiovintų spanguolių
- 1 a.š. ryžių miltų
- 1/2 a.š. malto cinamono
- Žiupsnis malto kardamono
- 2 a.š. kokosų aliejaus
- 90 ml apelsinų (obuolių ar kt.) šviežiai spaustų sulčių
- Medaus, sirupo pagal skonį (nebūtinai)
- Citrinos sulčių
Kriaušes perpjaname pusiau ir išimame viduriuką (kuo daugiau išpjausite, tuo daugiau įdaro tilps). Apšlakstome citrinos sultimis.
Riešutus sukapojame, spanguoles smulkiau supjaustome ir sumaišome su miltais bei prieskoniais.
Kriaušes dedame į kepimo skardą, pilame sultys.
Paskirstome įdarą, ant viršaus dedame gabaliuką kokosų aliejaus. Uždengiame folija.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių (kepimo laikas priklauso nuo kriaušių dydžio. Jei norite kietesnių kepkite trumpiau, jei minkštesnių – trumpiau). Galite į kepimo formą įdėti kvapnių žolelių (rozmarinai, mėtos, čiobreliai, bazilikai).
Tiekiant apliejame medumi arba sirupu.