Riešutais ir spanguolėmis įdarytos kriaušės

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
40 min.
Porcijos
3
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Įdarytos ir orkaitėje keptos įdarytos kriaušės yra labai skanus, sveikatai palankus desertas.

Ingredientai
  • 3 vidutinio dydžio kriaušės
  • 50 g lazdynų riešutų
  • 50 g džiovintų spanguolių
  • 1 a.š. ryžių miltų
  • 1/2 a.š. malto cinamono
  • Žiupsnis malto kardamono
  • 2 a.š. kokosų aliejaus
  • 90 ml apelsinų (obuolių ar kt.) šviežiai spaustų sulčių
  • Medus, sirupas pagal skonį (nebūtinai)
  • Citrinos sultys
Paruošimo būdas
1

Kriaušes perpjaname pusiau ir išimame viduriuką (kuo daugiau išpjausite, tuo daugiau įdaro tilps). Apšlakstome citrinos sultimis.

2

Riešutus sukapojame, spanguoles smulkiau supjaustome ir sumaišome su miltais bei prieskoniais.

3

Kriaušes dedame į kepimo skardą, pilame sultys.

4

Paskirstome įdarą, ant viršaus dedame gabaliuką kokosų aliejaus. Uždengiame folija.

5

Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių (kepimo laikas priklauso nuo kriaušių dydžio. Jei norite kietesnių kepkite trumpiau, jei minkštesnių – trumpiau). Galite į kepimo formą įdėti kvapnių žolelių (rozmarinai, mėtos, čiobreliai, bazilikai).

6

Tiekiant apliejame medumi arba sirupu.