Riešutų grietinė

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
5 min. + riešutų mirkymas ir laikymas
Porcijos
200 g.
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Jei nevalgote pieno produktų, bet pasiilgstate grietinės skonio, ši „grietinė” puikus pakaitalas. Švelnaus skonio ir konsistencijos, su būdinga grietinei rūgštele, riešutų grietinė.

Ingredientai
  • 100 g anakardžių riešutų
  • 100 g karšto vandens
  • 1 kapsulė probiotiko (naudojau „Veda Biotica”)
Paruošimo būdas
1

Riešutus nuplauname, užpilame švariu vandeniu ir paliekame 1-4 val.

2

Nukošiame ir  dar kartą nuplauname.

3

Riešutus dedame į maisto smulkintuvą, užpilame karštu vandeniu ir sutriname iki vientisos masės.

4

Masę dedame į švarų stiklainį ir atvėsiname iki 35 laipsnių.

5

Beriame probiotiką ir išmaišome mediniu šaukštu (aš naudojau medinį pagaliuką skirta sušį valgyti).

6

Stiklainį lengvai uždengiame dangčiu ir paliekame 12-24 val. kambario temperatūroje. Po 12 val. atsiras lengvas rugštelės kvapas, o po 24 sodrus grietinės kvapas ir skonis.

7

Indelį užsukame ir pastatome į šaldytuvą. Laikyti iki 5 dienų.

 

Pastabos: kuo trumpiau mirkyste riešutus, tuo tirštesnė bus grietinė.