Jei nevalgote pieno produktų, bet pasiilgstate grietinės skonio, ši „grietinė” puikus pakaitalas. Švelnaus skonio ir konsistencijos, su būdinga grietinei rūgštele, riešutų grietinė.
- 100 g anakardžių riešutų
- 100 g karšto vandens
- 1 kapsulė probiotiko (naudojau „Veda Biotica”)
Riešutus nuplauname, užpilame švariu vandeniu ir paliekame 1-4 val.
Nukošiame ir dar kartą nuplauname.
Riešutus dedame į maisto smulkintuvą, užpilame karštu vandeniu ir sutriname iki vientisos masės.
Masę dedame į švarų stiklainį ir atvėsiname iki 35 laipsnių.
Beriame probiotiką ir išmaišome mediniu šaukštu (aš naudojau medinį pagaliuką skirta sušį valgyti).
Stiklainį lengvai uždengiame dangčiu ir paliekame 12-24 val. kambario temperatūroje. Po 12 val. atsiras lengvas rugštelės kvapas, o po 24 sodrus grietinės kvapas ir skonis.
Indelį užsukame ir pastatome į šaldytuvą. Laikyti iki 5 dienų.
Pastabos: kuo trumpiau mirkyste riešutus, tuo tirštesnė bus grietinė.