Riešutų ir džiovintų vaisių laddu

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
25 min. + laikas šaldytuve
Porcijos
18 vnt.
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Tiesiog puikus skanėstas! Sotus, skanus, be pridėtinio cukraus.

Ingredientai
Paruošimo būdas
1

Migdolus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame 10 min. Nuimame odeles (jei sunkiai nusiima, užpilame vandeniu dar kartą).

2

Anakardžių ir lazdynų riešutus nuplauname

3

Smulkiai supjaustome riešutus.

4

Datules susmulkiname virtuvinio kombaino pagalba (tik ne visai iki vientisos masės).

5

Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų, beriame riešutus ir maišant kepame 5 minutes.

6

Sumažiname ugnį ir dedame datulių masę. Maišant kepame kol riešutai susijungs su datulėmis.

7

Masę pagardiname cinamonu, permaišome ir nukeliame nuo ugnies.

8

Masę iš keptuvės dedame į dubenį, palaukiame kol šiek tiek atvės ir formuojame rutuliukus.

9

Dedame į šaldytuvą 1 val.

 

Pastabos:

  • Galite rinktis savo mėgstamiausius riešutus bei džiovintus vaisius.
  • Taip pat galima naudoti daugiau prieskonių – gvazdikėliai, kardamonai, muskato riešutai.
  • Rutuliukus galima apvolioti kokosų drožlėse, smulkintuose riešutuose ir pan.