Aprašymas
Tiesiog puikus skanėstas! Sotus, skanus, be pridėtinio cukraus.
Ingredientai
- 20 šviežių datulių
- 25 g razinų
- 65 g anakardžių riešutų
- 65 g lazdynų riešutų
- 65 g migdolų
- 1/2 a.š. cinamono
- 1 v.š. kokosų aliejaus
Paruošimo būdas
1
Migdolus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame 10 min. Nuimame odeles (jei sunkiai nusiima, užpilame vandeniu dar kartą).
2
Anakardžių ir lazdynų riešutus nuplauname
3
Smulkiai supjaustome riešutus.
4
Datules susmulkiname virtuvinio kombaino pagalba (tik ne visai iki vientisos masės).
5
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų, beriame riešutus ir maišant kepame 5 minutes.
6
Sumažiname ugnį ir dedame datulių masę. Maišant kepame kol riešutai susijungs su datulėmis.
7
Masę pagardiname cinamonu, permaišome ir nukeliame nuo ugnies.
8
Masę iš keptuvės dedame į dubenį, palaukiame kol šiek tiek atvės ir formuojame rutuliukus.
9
Dedame į šaldytuvą 1 val.
Pastabos:
- Galite rinktis savo mėgstamiausius riešutus bei džiovintus vaisius.
- Taip pat galima naudoti daugiau prieskonių – gvazdikėliai, kardamonai, muskato riešutai.
- Rutuliukus galima apvolioti kokosų drožlėse, smulkintuose riešutuose ir pan.