Aprašymas
Labai skanūs, minkšti rikotos vafliai.
Ingredientai
- 80 g šviesių speltos miltų
- 35 g. pilno grūdo miltų
- 10 g sėlenų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 80 g tirpinto sviesto
- 200 g rikotos
- 2 kiaušiniai
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 1 v.š. rudojo cukraus
- Žiupsnis druskos
Paruošimo būdas
1
Sviestą išmaišome su cukrumi, vanilės ekstraktu ir rikota.
2
Lengvai išplakame kiaušinius ir sumaišome su sviestorikotos mase.
3
Miltus sumaišome su sėlenomis, druska ir kepimo milteliais.
4
Sumaišome dvi mases ir užmaišome tešlą vafliams.
5
Kepame gerai įkaitintoje vaflinėje iki gražios aksinės spalvos.
6
Tiekiame šiltus su uogomis ir medumi.