Aprašymas
Labai skanūs meduoliai.
Ingredientai
- 150 g speltos miltų
- 80 g pilno grūdo ruginių miltų
- 65 g sviesto arba kokosų aliejaus
- 40 g cukraus
- 3 v.š. medaus (galima pakeisti klevų sirupu)
- 1 a.š. sodos
- 1 a.š. malto cinamono
- 1/4 a.š. malto kardamono
- 1/4 a.š. maltų gvazdiklėių
- 1/4 a.š. malto imbiero
- Žiupsnis druskos
Paruošimo būdas
1
Dubenyje gerai permaišome miltus su soda, druska ir prieskoniais.
2
Į nedidelį puodą dedame sviestą, medų ir cukrų. Kaitiname ant vidutinės ugnies kol sviestas ir cukrus ištirps.
3
Miltų mišinį beriame į sviesto-cukraus masę ir užmaišome tešlą. Atvėsiname.
4
Tešlą iškočiojame ir išspaudžiame norimas formas.
5
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 min.