Ruginiai meduoliai

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
40 min.
Porcijos
~30 vnt.
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Labai skanūs meduoliai.

Ingredientai
  • 150 g speltos miltų
  • 80 g pilno grūdo ruginių miltų
  • 65 g sviesto arba kokosų aliejaus
  • 40 g cukraus
  • 3 v.š. medaus (galima pakeisti klevų sirupu)
  • 1 a.š. sodos
  • 1 a.š. malto cinamono
  • 1/4 a.š. malto kardamono
  • 1/4 a.š. maltų gvazdiklėių
  • 1/4 a.š. malto imbiero
  • Žiupsnis druskos
Paruošimo būdas
1

Dubenyje gerai permaišome miltus su soda, druska ir prieskoniais.

2

Į nedidelį puodą dedame sviestą, medų ir cukrų. Kaitiname ant vidutinės ugnies kol sviestas ir cukrus ištirps.

3

Miltų mišinį beriame į sviesto-cukraus masę ir užmaišome tešlą. Atvėsiname.

4

Tešlą iškočiojame ir išspaudžiame norimas formas.

5

Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 min.