Savaitgalio pietums – ryžiais, daržovėmis ir riešutais įdarytos paprikos, troškintos pomidorų padaže. Pasakiškai skanu! Taip pagaminti ryžiai būtų puikus garnyras, o padažas tiktu ir kitiems patiekalams.
- 4 paprikos
- 125 g ryžių
- 150 g cukinijos
- 1 morka
- 50 g graikinių riešutų
- 1/2 a.š. malto kumino
- 1 a.š. ciberžolės
- 1/4 a.š. asafetidos
- 2 pomidorai
- 1/2 a.š. juodųjų garstyčių sėklų
- 1/4 a.š. juodųjų pipirų
- 10 g šviežio imbiero
- 1 a.š. džiovintų kalendros lapelių
- 1 a.š. cukraus
- Druska pagal skonį
- Aliejus arba ghi kepimui
Ryžius išverdame pasūdytame vandenyje, likus 5 minutėms iki virimo pabaigos supilame į kiaurasamtį ir paliekame.
Morką ir cukiniją sutarkuojame stambia tarka.
Paprikų viršunėles supjaustom kubeliais.
Riešutus sukapojame.
Kubeliais supjaustome pomidorus.
Keptuvėje įkaitiname 3 v.š. aliejaus arba ghi, beriame prieskonius (kuminą, ciberžolę ir asafetidą) ir maišant kepame kelias sekundes. Dedame papriką ir maišant kepame 5 minutes.
Į keptuvę dedame morką, cukiniją ir maišant kepame 10 minučių.
Beriame riešutus ir maišant kepame porą minučių.
Puode, kuriame troškinsime paprikas, įkaitiname 2 v.š. aliejaus arba ghi, beriame garstyčių sėklas ir uždengiame dangčiu. Kai sėklos nustos spragsėti, dedame imbierą ir maišant kepame kelias sekundes. Dedame pomidorus, pagardiname 1 a.š. druskos, cukrumi, pipirais, kalendros lapais, permaišome ir troškiname ant mažos ugnies 10 minučių.
Į paprikas dedame įdarą.
Puodą uždengiame dangčiu ir troškiname ant vidutinės ugnies 20 minučių.