Ryžių miltų lietiniai su aguonomis

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
40 min.
Porcijos
4
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Labai skanūs ryžių miltų lietiniai su aguonomis.

Ingredientai
  • 350 ml šilto pieno (karvės arba augalinio)
  • 150 ml karšto vandens
  • 140 g ryžių miltų
  • 100 g kvietinių miltų
  • 2 v.š. aliejaus
  • 3 kiaušiniai
  • 3 v.š. aguonų
  • 2 v.š. rudojo cukraus
  • 1 a.š. sodos
  • Žiupsnis druskos
Paruošimo būdas
1

Kiaušinius išplakame su cukrumi, druska, soda ir aguonomis.

2

Į kiaušinių masę įpilame 150 ml pieno, beriame miltus ir užmaišome tirštą tešlą.

3

Į tešlą pilame likusį pieną ir gerai išmaišome.

4

Maišant tešlą, plona srovele pilame karštą vandenį. Įpilame aliejaus ir dar kartą išmaišome.

5

Gerai įkaitintoje keptuvėje kepame lietinius.

6

Tiekiame su sirupu ir uogomis