Aprašymas
Labai skanūs ryžių miltų lietiniai su aguonomis.
Ingredientai
- 350 ml šilto pieno (karvės arba augalinio)
- 150 ml karšto vandens
- 140 g ryžių miltų
- 100 g kvietinių miltų
- 2 v.š. aliejaus
- 3 kiaušiniai
- 3 v.š. aguonų
- 2 v.š. rudojo cukraus
- 1 a.š. sodos
- Žiupsnis druskos
Paruošimo būdas
1
Kiaušinius išplakame su cukrumi, druska, soda ir aguonomis.
2
Į kiaušinių masę įpilame 150 ml pieno, beriame miltus ir užmaišome tirštą tešlą.
3
Į tešlą pilame likusį pieną ir gerai išmaišome.
4
Maišant tešlą, plona srovele pilame karštą vandenį. Įpilame aliejaus ir dar kartą išmaišome.
5
Gerai įkaitintoje keptuvėje kepame lietinius.
6
Tiekiame su sirupu ir uogomis