Saldūs morkų rutuliukai

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
15 min
Porcijos
12 vnt
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Daržovės tinka ne tik salotoms, troškiniams, bet ir sveikiems saldumynams! Morkų rutuliukai puikiai tiks užkandžiams, pusryčiams, kelionėms ar pateikti kaip desertą 🙂

Ingredientai
  • 1 stiklinės migdolų riešutų
  • 1/2 stiklinės datulių pastos
  • 2 stiklinių tarkuotų morkų
  • 1 stiklinės kokoso drožlių
  • 1/2 šaukštelio cinamono
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 3 – 4 šaukštų tirpinto kokosų aliejaus
Paruošimo būdas
1

Pirmiausia į trintuvą sudėkite migdolus ir smulkinkite apie 2 minutes iki miltų konsistencijos.

2

Trintuvą papildykite tarkuotomis morkomis, ištirpintu kokosų aliejumi, datulių pasta, cinamonu ir druska.

3

Suformuokite norimo dydžio rutuliukus ir apvoliokite kokosų drožlėse. Galite paįvairinimui naudoti sezamo sėklas, aguonas ar smulkintus riešutus.

4

 Dėkite į šaldytuvą 1 valandai.

5

Paruoštus rutuliukus galite laikyti apie savaitę laiko, šaldytuve.