Aprašymas
Daržovės tinka ne tik salotoms, troškiniams, bet ir sveikiems saldumynams! Morkų rutuliukai puikiai tiks užkandžiams, pusryčiams, kelionėms ar pateikti kaip desertą 🙂
Ingredientai
- 1 stiklinės migdolų riešutų
- 1/2 stiklinės datulių pastos
- 2 stiklinių tarkuotų morkų
- 1 stiklinės kokoso drožlių
- 1/2 šaukštelio cinamono
- 1/4 šaukštelio druskos
- 3 – 4 šaukštų tirpinto kokosų aliejaus
Paruošimo būdas
1
Pirmiausia į trintuvą sudėkite migdolus ir smulkinkite apie 2 minutes iki miltų konsistencijos.
2
Trintuvą papildykite tarkuotomis morkomis, ištirpintu kokosų aliejumi, datulių pasta, cinamonu ir druska.
3
Suformuokite norimo dydžio rutuliukus ir apvoliokite kokosų drožlėse. Galite paįvairinimui naudoti sezamo sėklas, aguonas ar smulkintus riešutus.
4
Dėkite į šaldytuvą 1 valandai.
5
Paruoštus rutuliukus galite laikyti apie savaitę laiko, šaldytuve.