Salotos su batatais ir avinžirniais – gaivios ir tiks ne tik šventinį stalą papuošti, bet ir pateikti pietums ar vakarienei.
Keptoms bulvėms:
- 2 vidutinio dydžio batatų
- 1 v.š. aliejaus
- 1/2 a.š. medaus
- Druskos ir pipirų
Salotoms:
- 1 saujos lapinių salotų (kale)
- 100 g virtų/konservuotų avinžirnių
- 1/2 stiklinės smulkintų graikinių ar pekano riešutų
- 1/4 stiklinės džiovintų spanguolių
- 1/2 stiklinės smulkintos fetos
- Granoto sėklyčių
Užpilui:
- 3 v.š. obuolių acto arba citrinos sulčių
- 1 a.š. medaus
- 1 a.š. dižono garstyčių
- 1 skiltelės česnako
- 1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus
- Druskos ir pipirų
Orkaitę įjungiame ir įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Saldžias bulves (batatus) nulupame ir supjaustome nedideliais kvadratėliais. Bulves sudedame į kepimo skardą ant kepimo popieraus, apšlakstome aliejumi, apibarstome druska ir pipirais. Kepame 30 minučių, 180 laipsnių orkaitėje.
Visus užpilui skirtus ingredientus sumaišome.
Lapinius kopūstus (kale salotas) nuplauname ir atskiriame nuo kotelių, rankomis pasmulkiname. Sudedame į dubenį ir užpilame šiek tiek paruošto padažo, rankomis padažą įtriname į lapelius.
Į dubenį sudedame avinžirnius, spanguoles, riešutus, granato sėklas, iškeptus batatus, fetą ir sumaišome su likusiu padažu.