Salotos su batatais ir avinžirniais

Autorius
SveikasReceptas.lt
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
15 min + kepimas
Porcijos
3-4
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Salotos su batatais ir avinžirniais – gaivios ir tiks ne tik šventinį stalą papuošti, bet ir pateikti pietums ar vakarienei.

Ingredientai

Keptoms bulvėms:

Salotoms:

  • 1 saujos lapinių salotų (kale)
  • 100 g virtų/konservuotų avinžirnių
  • 1/2 stiklinės smulkintų graikinių ar pekano riešutų
  • 1/4 stiklinės džiovintų spanguolių
  • 1/2 stiklinės smulkintos fetos
  • Granoto sėklyčių

Užpilui:

  • 3 v.š. obuolių acto arba citrinos sulčių
  • 1 a.š. medaus
  • 1 a.š. dižono garstyčių
  • 1 skiltelės česnako
  • 1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir pipirų

 

 

 

Paruošimo būdas
1

Orkaitę įjungiame ir įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Saldžias bulves (batatus) nulupame ir supjaustome nedideliais kvadratėliais. Bulves sudedame į kepimo skardą ant kepimo popieraus, apšlakstome aliejumi, apibarstome druska ir pipirais. Kepame 30 minučių, 180 laipsnių orkaitėje.

2

Visus užpilui skirtus ingredientus sumaišome.

3

Lapinius kopūstus (kale salotas) nuplauname ir atskiriame nuo kotelių, rankomis pasmulkiname. Sudedame į dubenį ir užpilame šiek tiek paruošto padažo, rankomis padažą įtriname į lapelius.

4

 Į dubenį sudedame avinžirnius, spanguoles, riešutus, granato sėklas, iškeptus batatus, fetą ir sumaišome su likusiu padažu.