Salotos su moliūgais ir burrata puikiai tiks pietums ar vakarienei. Gaminau su sviestinėmis pupelėmis, bet tiks ir avinžirniai.
800 g kubeliais pjaustyto moliūgo (labiausiai tinka sviestinis)
Kelių valgomų šaukštų aliejaus
1 a.š. ciberžolės
2 skiltelių česnako
Druskos ir pipirų
1 rutuliuko burratos sūrio
250 g virtų ar konservuotų sviestinių pupelių
Saujos petražolių
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros. Moliūgo kubelius sudedame į dubenį, užpilame aliejumi, apibarstome druska, pipirais, ciberžole ir trintu česnaku. Viską gerai išmaišome ir sudedame į kepimo skardą. Kepame 25 minutes, 200 laipsnių temperatūroje. Kelis kartus pamaišome.
Burratos sūrį sutriname su šakute apšlakštome alyvuogių aliejumi, padruskiname ir papipiriname.
Į lėkštę dedame iškeptus moliūgus, pupeles, trintą burratos sūrį ir papuošiame petražolėmis 🙂