Salotos su moliūgais ir burrata

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
10 min
Porcijos
2
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Salotos su moliūgais ir burrata puikiai tiks pietums ar vakarienei. Gaminau su sviestinėmis pupelėmis, bet tiks ir avinžirniai.

Ingredientai

800 g kubeliais pjaustyto moliūgo (labiausiai tinka sviestinis)
Kelių valgomų šaukštų aliejaus
1 a.š. ciberžolės
2 skiltelių česnako
Druskos ir pipirų
1 rutuliuko burratos sūrio
250 g virtų ar konservuotų sviestinių pupelių
Saujos petražolių

Paruošimo būdas
1

Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros. Moliūgo kubelius sudedame į dubenį, užpilame aliejumi, apibarstome druska, pipirais, ciberžole ir trintu česnaku. Viską gerai išmaišome ir sudedame į kepimo skardą. Kepame 25 minutes, 200 laipsnių temperatūroje. Kelis kartus pamaišome.

2

Burratos sūrį sutriname su šakute apšlakštome alyvuogių aliejumi, padruskiname ir papipiriname.

3

Į lėkštę dedame iškeptus moliūgus, pupeles, trintą burratos sūrį ir papuošiame petražolėmis 🙂