Sausainiai „Amaretti“ yra vieni populiariausių Italijoje. Jie paprastai gaminami iš migdolų, cukraus ir plaktų kiaušinių baltymų. Šiame recepte kiaušinių baltymus pakeitėme akvafaba. Iškepėm fantastiško skonio, lengvučius ir traškius sausainius Amaretti su kakava ir riešutų pastos pertepimu.
- 70 g atvėsintos akvafabos
- 75 g cukraus pudros
- 85 g migdolų miltų
- 1 v.š. kakavos
- ¼ a.š. citrinos sulčių
- Migdolų aromatas
- Migdolų riešutų pasta
Akvafabą perkošiame per sietelį, kad neliktų avinžirnių dalelių.
Cukraus pudra sumaišome su kakavos milteliais.
Akvafabą mikseriu plakame iki lengvų putų. Įpilame citrinos sulčių. Plakame toliau ir beriame po 1 v.š. cukraus pudros. Prieš beriant kitą pudros porciją, reikia įsitikinti kad prieš tai įberta cukraus pudra ištirpo. Įpilame kelis lašus migdolų aromato ir išjungiame plaktuvą. Akvafaba turi būti išplakta iki standžių putų.
Beriame migdolų miltus ir atsargiai permaišome.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
Masę dedame į konditerinį maišelį ir skardoje formuojame nedidelius sausainius (iki 3 cm) palikdami nedidelį (2-3 cm) tarpą.
Sausainius kepame iki 100 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val. Po valandos padidiname temperatūrą iki 150 laipsnių ir kepame dar 5 minutes.
Sausainius pilnai atvėsiname skardoje ir tik tada nuimame.
Tepame ant vieno sausainio riešutų pastą ir uždengiame kitu sausainiu.