Dėl Madeleine sausainių kilmės kulinarai ginčijasi, bet dėl skonio ginčų nebūna. Tereikia aromatingos žolelių arbatos ir šis elegantiškos kriauklytės formos sausainis akimirksniu jus nukelsį meilės miestą – Paryžių.
- 200 g avižinių miltų
- 140 g naturalaus jogurto
- 100 g rudojo cukraus
- 110 g sviesto
- 100 g migdolų riešutų pastos
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 20 g klevų sirupo
Sausainių kepimo formą ištepame sviestu ir dedame į šaldymo kamerą.
Persijojame miltus su kepimo milteliais į dubenį.
Elektriniu mikseriu išplakame cukrų su jogurtu.
Į nedidelį puodą dedame sviestą, riešutų pastą, pilame sirupą ir maišydami ištirpiname.
Į dubenį su miltais pilame jogurtą ir permaišome. Tuomet supilame puodo turinį, išmaišome.
Tešlą dedame į formeles ir pastatome į šaldytuvą 30 min.
Sausainius kepame orkaitėje 20 minučių 170 laipsnių temperatūroje.
Sausainius šiek tiek atvėsiname, išimame iš formelių ir pilnai atvėsiname padėję ant grotelių.