Sausainiai Madeleine

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
1 val. 20 min.
Porcijos
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Dėl Madeleine sausainių kilmės kulinarai ginčijasi, bet dėl skonio ginčų nebūna. Tereikia aromatingos žolelių arbatos ir šis elegantiškos kriauklytės formos sausainis akimirksniu jus nukelsį meilės miestą – Paryžių.

Ingredientai
  • 200 g avižinių miltų
  • 140 g naturalaus jogurto
  • 100 g rudojo cukraus
  • 110 g sviesto
  • 100 g migdolų riešutų pastos
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 20 g klevų sirupo
Paruošimo būdas
1

Sausainių kepimo formą ištepame sviestu ir dedame į šaldymo kamerą.

2

Persijojame miltus su kepimo milteliais į dubenį.

3

Elektriniu mikseriu išplakame cukrų su jogurtu.

4

Į nedidelį puodą dedame sviestą, riešutų pastą, pilame sirupą ir maišydami ištirpiname.

5

Į dubenį su miltais pilame jogurtą ir permaišome. Tuomet supilame puodo turinį, išmaišome.

6

Tešlą dedame į formeles ir pastatome į šaldytuvą 30 min.

7

Sausainius kepame orkaitėje 20 minučių 170 laipsnių temperatūroje.

8

Sausainius šiek tiek atvėsiname, išimame iš formelių ir pilnai atvėsiname padėję ant grotelių.