Sunku sugalvoti naujų idėjų pusryčiams? Siūlau išbandyti šiuos pusryčių dribsnius. Jie saldinti bananais ir tiks valgyti su pienu, jogurtu.
- 250 g pilno grūdo avižinių miltų
- 1/2 stiklinės augalio pieno (naudojau avižų)
- 1/3 stiklinės vandes
- 1 banano (apie 100 gramų)
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Bananą sutrininame šakute iki vietisos masės.
Į miltų masę supilame pieną, vandenį ir viską sumaišome. Į masę sudedame sudedame trintą bananą ir dar kartą viską gerai išmaišome.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių ir kuo plonesniu sluoksniu paskirstome dalį tešlos, kiek tešlos sunaudosite priklauso nuo skardos dydžio.
Kepame orkaitėje 15 minučių, tuomet išimame ir susmulkiname mažais gabaliukais bei vėl dedame į orkaitę 10 minučių, temparatūrą sumažiname iki 120 laipsnių. Visą eigą kartojame kol pasibais tešlos masė.
Dribsius puikiai tinka valgyti su pienu, jogurtu ir gardinti pasiriktomis uogomis, vaisiais.