Sezamų sausainiai

Autorius
Egle
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
50 min.
Porcijos
4
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Lengvi ir traškūs sezamų sausainiai.

Ingredientai
Paruošimo būdas
1

Atskiriame kiaušinio baltymus nuo trynių.

2

Baltymus išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltų standžių putų, o trynius išplakame su tirpintu sviestu. Tada trynius su sviestu pilame į baltymų masę ir viską kartu sumaišome.

3

Avižų miltus sumaišome su spelta miltais ir kepimo milteliais, supilame i kiaušinių masę ir permaišome. Galiausiai beriame sezamus, išmaišome.

4

I kepimo skardą dedame kepimo popierių, su mažu šaukšteliu dedame masę. Nepamirškite palikti didesnių tarpelių, nes sausainiai plėsis ir išsipūs.

5

Kepame 180 laipsnių orkaitėje kol gražiai paruduoja. Pradžioje, kol šilti jie būna minkšti, o veliau tampa trapūs.