Aprašymas
Lengvi ir traškūs sezamų sausainiai.
Ingredientai
- 150 g sezamų sėklų
- 2 kiaušiniai
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 40-50 g sviesto
- 4-5 v.š. speltų miltų
- 4-5 v.š. avižų miltų
- 4 v.š. cukraus
- 1 a.š. vanilinio cukraus
Paruošimo būdas
1
Atskiriame kiaušinio baltymus nuo trynių.
2
Baltymus išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltų standžių putų, o trynius išplakame su tirpintu sviestu. Tada trynius su sviestu pilame į baltymų masę ir viską kartu sumaišome.
3
Avižų miltus sumaišome su spelta miltais ir kepimo milteliais, supilame i kiaušinių masę ir permaišome. Galiausiai beriame sezamus, išmaišome.
4
I kepimo skardą dedame kepimo popierių, su mažu šaukšteliu dedame masę. Nepamirškite palikti didesnių tarpelių, nes sausainiai plėsis ir išsipūs.
5
Kepame 180 laipsnių orkaitėje kol gražiai paruduoja. Pradžioje, kol šilti jie būna minkšti, o veliau tampa trapūs.