Aprašymas
Sočios, labai skanios ir šiltos juodųjų lęšių salotos salotos. Gali būti kaip garnyras prie mėsos, žuvies arba kaip atskiras patiekalas.
Ingredientai
- 150 g juodujų lęšių
- 1 saliero stiebas
- 1 morka
- 250 g pievagrybių
- 1 svogūnas
- 1 paprika
- 2 skiltelės česnako
- Druska pagal skonį
- Juodieji pipirai pagal skonį
- Aliejus kepimui
Paruošimo būdas
1
Išverdame lęšius, kaip nurodyta ant pakuotės. Pasūdome likus 10 min. iki virimo pabaigos.
2
Svogūną ir česnaką smulkiai supkaustome. Morką, salierą ir papriką supjaustome kubeliais. Pievagrybius – skiltelėmis.
3
Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus. Dedame svogūnus, česnakus, salierą, morka ir maišant kepame 4-5 minutes.
4
Dedame grybus ir papriką. Pagardiname druska, pipirais ir kepame kol iškeps daržovės.
5
Dedame lęšius, permaišome ir pakepame viską kartu dar 2 minutes.