Aprašymas
Šis receptas buvo įkvėptas kelionių po Gruziją. Baklažanas iškepa tobulai, o prie puikiai dera tahini pasta ir kalendros.
Ingredientai
- 1 vieneto baklažano
- 6 a.š. alyvuogių aliejus
- 1 vieneto granato
- 3 a.š. tahini pastos
- 1 pundelio kalendros
- 1 žiupsnelio druskos
- 1 žiupsnelio juodųjų pipirų
- 1 skiltelės česnako
Paruošimo būdas
1
Baklažaną perpjaukite per pusę, išilgai.
2
Apipilkite alyvuogių aliejumi, užberkite druskos, pipirų ir smulkinto česnako
3
Kepkite orkaitėje, 170-180 laipsnių temperatūroje, kol suminkštės
4
Iškepusį baklažaną apšlakstykite tahini pasta.
5
Pabarstykite šviežia smulkinta kalendra ir granatų sėklomis.