Aprašymas
Labai skanūs ir sotūs sklindžiai su moliūgais ir prieskoniais.
Ingredientai
- 1 stiklinė pilno grūdo speltų miltų
- 1 a.š. malto cinamono
- 1/3 a.š. sodos
- Žiupsnis druskos
- ¾ stiklinės vandens arba augalinio pieno
- 1 v.š. klevų sirupo
- 1 a.š. citrinos sulčių
- 1 v.š. aliejaus
- 100 g šviežio moliūgo
- Aliejus arba lydytas ghi sviestas kepimui
Paruošimo būdas
1
Moliūgą sutarkuojame stambia tarka arba supjaustome šiaudeliais.
2
Miltus sumaišome su soda, cinamonu ir druska.
3
Atskirai sumaišome vandenį, klevų sirupą, 1 v.š. aliejaus ir citrinos sultis.
4
Sujungiame dvi mases ir gerai sumaišome.
5
Į tešlą įmaišome moliūgą.
6
Sklindžius iš abiejų pusių apkepame gerai įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies su šiek tiek sviesto.