Sklindžiai su moliūgais

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
20 min
Porcijos
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Labai skanūs ir sotūs sklindžiai su moliūgais ir prieskoniais.

Ingredientai
  • 1 stiklinė pilno grūdo speltų miltų
  • 1 a.š. malto cinamono
  • 1/3 a.š. sodos
  • Žiupsnis druskos
  • ¾ stiklinės vandens arba augalinio pieno
  • 1 v.š. klevų sirupo
  • 1 a.š. citrinos sulčių
  • 1 v.š. aliejaus
  • 100 g šviežio moliūgo
  • Aliejus arba lydytas ghi sviestas kepimui
Paruošimo būdas
1

Moliūgą sutarkuojame stambia tarka arba supjaustome šiaudeliais.

2

Miltus sumaišome su soda, cinamonu ir druska.

3

Atskirai sumaišome vandenį, klevų sirupą, 1 v.š. aliejaus ir citrinos sultis.

4

Sujungiame dvi mases ir gerai sumaišome.

5

Į tešlą įmaišome moliūgą.

6

Sklindžius iš abiejų pusių apkepame gerai įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies su šiek tiek sviesto.