Aprašymas
Obuolių metas… Kelis pyragus iškepiau, sulčių prispaudžiau. Atėjo laikas blynams.
Ingredientai
- 200 g miltų
- 150 g miltų (pilno grūdo)
- 400 g grietinės 10%
- 2 obuoliai
- 70 ml šilto vandens
- 3 v.š. cukraus
- 1 v.š. kukurūzų krakmolo
- 2 v.š. tirpinto sviesto
- 1 a.š. sodos
- 1 a.š. malto cinamono
- žiupsnelis druskos
Paruošimo būdas
1
Į didelį dubenį persijojame miltus. Beriame druską, cukrų, krakmolą, cinamoną ir permaišome.
2
Į kitą dubenį dedame grietinę, pilame vandenį ir beriame sodą. Lengvai paplakame šluotele iki burbuliukų.
3
Į miltus pilame grietinės mišinį ir permaišome (gaunasi tiršta tešla).
4
Stambia tarka sutarkuojame obuolius ir dedame juos į tešlą. Gerai permaišome.
5
Į tešlą pilame 2 v.š. tirpinto sviesto ir dar karta permaišome. Paliekame pastovėti 30 min.
6
Kepame įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.
7
Tiekiame šiltus su medumi, uogienie ar grietine.