Aprašymas
Purūs, minkštučiai sklindžiai su šilauogėmis tobiliems pusryčiams.
Ingredientai
- 2 dideli kiaušiniai
- 240 g kefyro arba jogurto
- 60 g tirpinto sviesto
- 1 a.š. citrinos žievelės
- 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
- 65 g pilno grūdo miltų
- 70 g kvietinių miltų
- 30 g pilno grūdo rūginių miltų
- 1-2 v.š. rudojo ar kokosų cukraus
- 1 a.š. su kaupu kepimo miltelių
- Žiupsnis druskos
- Šilauogės
- Aliejus arba ghi kepimui
Paruošimo būdas
1
Dubenyje gerai išmaišome kiaušinius, kefyrą, sviestą, citrinos žievelę ir vanilę.
2
Kitame dubenyje sumaišome miltus su druska ir kepimo milteliais.
3
Sujungiame mases ir užmaišome tešlą sklindžaims.
4
Įkaitiname keptuvę, įpilame šiek tiek aliejaus, pilame 1-2 v.š. tešlos, dedame uogas. Apverčiame, kai ant paviršiau pradeda sproginėti burbuliukai.
5
Tiekiame su medumi ar sirupu.